Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De ideale zetel voor u én uw woonkamer aanschaffen: hoe ga je te werk?

kleur in interieur

Na een lange dag op kantoor lekker in uw zetel ploffen. Of op een koude winteravond met een dekentje en een tas warme choco dicht tegen elkaar aankruipen op de sofa. Een rustig avondje TV vanuit de luie zetel… Dat willen we allemaal wel eens, toch? Maar daar moeten we wel de ideale zetel voor hebben. Maar wat is ideaal en hoe pak je de aanschaf van zo’n meubel aan?

Niet te groot, niet te klein

Uw bankstel is eigenlijk het belangrijkste meubel in uw woonkamer, daarom moet hij er zo goed mogelijk in passen. Vooraleer u naar een meubelwinkel stapt, is het een goed idee om de beschikbare ruimte eens op te meten. Zo kan u al niet met een te grote sofa thuiskomen, want dat is nefast voor uw interieur. Een te grote zetel geeft al gauw een zwaar gevoel. Ook te klein is niet ideaal: uw zetel verdrinkt dan als het ware tussen uw andere meubelstukken. Het is dus zaak om goed op te letten als u naar de verschillende modellen gaat kijken.  U kan bijkomende zitruimte creëren door eventueel fauteuils of stoelen toe te voegen.

Ideale moderne zetel

Foto van: http://www.magic4walls.com/crop-image?id=17790

De ideale zetel = de juiste stijl

Tegenwoordig gaan er hier en daar stemmen op om stijlen te mixen, maar ikzelf vind dat geen goed idee. Een modern bankstel in een landelijk interieur, voor mij werkt het niet. U kan zich beter aan één stijl houden en deze doortrekken in uw volledige binnenhuisinrichting. Op die manier krijgt u geen kakofonie van allerlei stijlen en vormt uw interieur één geheel. Neem eventueel een foto van uw woonkamer mee, zodat de professionele verkoper u advies kan geven over welk model geschikt is voor uw interieur.

Qua kleur raad ik mijn klanten altijd eerdere sobere tinten aan. Voor stoffen zetels kies ik voor grijstinten omdat deze makkelijk combineerbaar zijn binnen uw interieur. Bij lederen bankstellen ga ik voor uitersten: wit, licht ofwel zwart, antraciet. Felle kleuren raad ik eerder af, omdat de kans bestaat dat u deze binnen afzienbare tijd beu wordt. Wilt u toch wat felle kleurtjes, kies dan voor een fel accent in uw behang of sierkussens.

Ideale moderne zetel

Bron: www.cr33mers.be

Last but not least… comfort!

Het allerbelangrijkste aan uw ideale zetel is het comfort. Hij mag nog zo mooi, zo tof of zo speciaal zijn, als hij niet lekker zit is het geen ideale zetel. Het is niet de bedoeling dat u na een avondje relaxen voor TV opstaat met nek- of rugklachten. Daarom is het belangrijk dat u rekening houdt met zithoogte- en diepte. Voor mensen die wat moeilijker te been zijn, is het beter om een hogere zithoogte te kiezen. Dan kan u makkelijker rechtstaan. Bent u gezegend met een paar mooie lange benen, dan is het eerder de zitdiepte waar u op moet letten. In dit geval kiest u best voor een minder diepe zit, dat is veel comfortabeler.

Als u in een interieurzaak langsgaat om een sofa te kopen, is het altijd een goed idee om de verschillende zetels eens uit te proberen. Ga op verschillende plaatsen in het meubel zitten, zodat u zeker bent van het comfort.

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De ideale zetel voor u én uw woonkamer aanschaffen: hoe ga je te werk?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.