Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Infraroodspiegels – de voordelen en nadelen ervan

infrarood-spiegels-interieur-cr33mers

Infraroodspiegels geven een zeer fijne warmte af in de badkamer. Vandaag bespreekt interieurspecialist Ken Creemers uit Bree (Limburg) wat de voordelen en nadelen zijn van infraroodverwarming.

Tegenwoordig kan een spiegel meer dan één functie hebben. Er zijn namelijk infraroodspiegels op de markt die onze badkamers lekker verwarmen. Infraroodverwarming geeft een ander soort warmte af als we die vergelijken met een ‘gewone’ centrale verwarming. Ik zet hieronder de voordelen en nadelen van infraroodspiegels op een rijtje:

Voordelen van infraroodspiegels

Er zijn een aantal belangrijke voordelen van infraroodspiegels. Zo is de warmte die wordt afgegeven door infrarood veel aangenamer en intenser dan dezelfde warmte met luchtverwarming. Doordat de warmte niet meer circuleert, zal je comfortgevoel direct omhoog schieten.

Een ander voordeel van infraroodspiegels is het feit dat alles in uw badkamer sneller zal opdrogen. Dit geldt dus bijvoorbeeld voor spiegels, maar ook voor baddoeken en handdoeken. Hierdoor heeft u na uw wasbeurt geen last meer van beslagen spiegels en zorgt u ervoor dat uw handdoek voor de volgende douchebeurt al opgedroogd is.

Tot slot zijn infraroodspiegels beter voor uw gezondheid. Nu hoor ik u denken: hoe kan dat dan, het is slechts een verwarming? Maar vooral de straling is goed voor u. Het stimuleert de doorbloeding en vermindert vochtigheid. Voor de allergische mensen onder ons is er ook een voordeel: doordat er minder luchtcirculatie is (in tegenstelling tot convectiewarmte), komen er minder allergische stoffen vrij. Daarom is het anti-allergeen.

infrarood-spiegels-interieur-cr33mers

Nadelen van infraroodspiegels

Een nadeel is dat u meer kosten zult hebben. Dit is echter wel afhankelijk van uw gebruik. Staat de centrale verwarming in uw badkamer in de winter altijd aan? Dan is infraroodverwarming goedkoper doordat het minder energie verbruikt. Bent u echter zo iemand die in de winter geen verwarming aanzet in de badkamer, dan bent u logischerwijs meer kwijt aan het verwarmen.

Daarnaast verliest infraroodstraling snel aan warmte als u het uitschakelt. Wees dus ook zeker dat u klaar bent in de badkamer wanneer u de spiegel uitschakelt, anders zult u er uiteindelijk nog met kou uitkomen.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Infraroodspiegels – de voordelen en nadelen ervan

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.