Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Inloopdouche in uw badkamer: waar moet u op letten?

inloopdouche

Misschien heeft u zoals ik eerder aangaf op deze blog inspiratie gezocht voor uw interieur op websites als Pinterest en Instagram. Als u dan zoekt op luxe badkamers, zal het u niet ontgaan zijn dat veel badkamers een inloopdouche hebben. Een inloopdouche geeft direct een luxe feeling aan een badkamer. Vandaag wil ik het dan ook graag hebben over inloopdouches. In dit artikel zal ik als binnenhuisarchitect aangeven waar u op moet letten bij het bouwen van een inloopdouche.

Wat is een inloopdouche?

De naam het zelf al; een inloopdouche is een douche die in het verlengde ligt van uw badkamer en waar u dus kunt inlopen. Vaak is er geen opstap en loopt de vloer van de douche dus gelijk met de badkamer, maar dit is niet altijd het geval. Het mooie aan een inloopdouche is wat mij betreft dat de douche één lijkt met de badkamer. Door gebruik te maken van transparante deuren bijvoorbeeld, lijkt het alsof het gewoon een hoek van de badkamer is.
inloopdouche

Waar moet ik op letten bij het bouwen van een inloopdouche?

Een inloopdouche kost in principe weinig tijd of geld om te bouwen, mits uw badkamer er geschikt voor is. Zo moet er uiteraard voldoende ruimte beschikbaar zijn om een inloopdouche te bouwen. Vaak nemen ze namelijk wat meer ruimte in als een gewone douche. U moet er daarnaast op letten dat het water goed afloopt – houdt u rekening met 1 centimeter afwatering per lopende meter. Ook moet uw vloer dik genoeg zijn, anders kan dit catastrofale gevolgen hebben voor uw vloer. In oude huizen is het daardoor soms niet mogelijk om een inloopdouche te bouwen. Last but not least, zorg ervoor dat u gebruik maakt van waterdichte tegels. Dit klinkt logisch in een ruimte waar water stroomt, maar soms gaat dit toch nog fout waardoor water in de voegingen komt en uw hele badkamer wordt geruïneerd.

inloopdouche

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Inloopdouche in uw badkamer: waar moet u op letten?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.