Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Inrichting woonkamer: stap voor stap naar de gezelligste plek in uw huis

Wilt u uw woonkamer (her)inrichten? Ga dan doordacht te werk, zodat u binnen uw budget de woonkamer van uw dromen realiseert. De inrichting van deze centrale kamer in uw woning is altijd een uitdaging, of u nu een grote of kleine ruimte hebt. Met professioneel advies zette ik de voorbije jaren al tal van opdrachtgevers met plezier op de juiste weg. In deze én de volgende blog deel ik heel wat van mijn praktische tips met u.

Start vanuit een goed plan voor de inrichting van uw woonkamer

Bij interieurinrichting hanteer ik altijd één gouden regel: het resultaat staat of valt met een goed plan. Mijn adviezen op een rij:

 • Denk functioneel
  Denk, eventueel samen met uw gezin, goed na over de functies van uw woonkamer. Som op welke activiteiten er thuishoren, zoals tv-kijken, relaxen, lezen, werken, aperitieven … Door functioneel te denken, maakt u de inrichting een stuk gemakkelijker.
 • Creëer een open gevoel
  Natuurlijke lichtinval en lichte kleuren zorgen voor een gevoel van openheid. Ook een vloer die doorloopt tot buiten creëert extra veel ruimtelijkheid.inrichting woonkamer
 • Denk aan uw privacy
  Zeker als uw woonkamer verschillende functies combineert, is het belangrijk om privacymogelijkheden in te bouwen. Dat kan met lage scheidingswanden of verplaatsbare schermen.
 • Onthoud dat overdaad schaadt
  Het is een kunst om de juiste balans te vinden tussen vormgeving, meubels, vloer en decoratie. Overdaad schaadt altijd, dus decoreer met mate. U hoeft niet elk leeg plekje in te richten. Door open ruimte te voorzien, creëert u rust in uw interieur.inrichting woonkamer 2

Hulp nodig bij de inrichting van uw woonkamer? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Inrichting woonkamer: stap voor stap naar de gezelligste plek in uw huis

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.