Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Integratie van uw interieur in uw tuin: nuttige tips en tricks

tuin interieur

De meesten onder ons vinden een tuin belangrijk, omdat die ons een gevoel van vrijheid en rust geeft. Het is ook mooi om naar te kijken en zorgt voor meer licht in uw woning. Een tuin zou ook energie geven en u kan er uw creativiteit in kwijt. Maar wat maakt een tuin nog zo veel specialer? Het feit dat u uw interieur integreert in uw tuin en daarmee de grenzen tussen binnen en buiten laat vervagen. Hoe u dat kan doen, leg ik u graag uit.

 

tuin interieur

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

 

Gebruik dezelfde materialen binnen en buiten

Belangrijk om tot een mooie integratie te kom is uiteraard dat u de stijl van uw woning later verder lopen in u tuin. Dat doet u in de eerste plaats door dezelfde – of toch gelijkaardige – materialen te gebruiken. Als u bijvoorbeeld grote tegels hebt liggen in de binnenruimte, gebruik dan dezelfde tegens voor buiten. Zo kunnen de voegen visueel doorlopen en creëert u een groter ruimtelijk gevoel.  Heeft u parket gebruikt voor uw vloeren, dan kan u deze buiten natuurlijk niet gebruiken. In dat geval zijn keramische tegels met een houtimitatie en een anti-sliplaag een goede oplossing. Het materiaal is dan niet helemaal hetzelfde, maar wel gelijkaardig en dus loopt de vloer bijna naadloos naar buiten toe.

Heeft u binnen houten meubelen? Zorg dan ook buiten voor tuinmeubelen in hetzelfde materiaal. Is uw huis eerder modern ingericht, kies dan ook voor een moderne loungeset voor buiten. Gebruik voor uw tuin ook dezelfde kleuren als u voor uw binnenruimte hebt gebruikt. Is de hoofdkleur van uw interieur wit, dan is dat ook de toon in uw tuin. Werk af met mooie witte sierkussens of uw knusse buitensalon. Kies planten met witte bloemen of werk met witte bloempotten.

 

Verzonken raamprofielen

Een verzonken raamprofiel wordt dieper in de grond geplaatst en daardoor wordt de overstap kleiner. Meestal wordt voor deze optie gekozen omwille van de uitstraling en ze zijn zeer geschikt voor grote ramen die op de tuin uitgeven. Doordat de ramen tot op de grond komen, lijkt het alsof de ruimte doorloopt, et voila: integratie van uw interieur in de tuin.

Als u renoveert, moet u er wel mee rekening houden dat het plaatsen van verzonken profielen meer breekwerk met zich meebrengt. Ook dient u rekening te houden met de afwatering. Wanneer de vloeren binnen en buiten op dezelfde hoogte liggen, moet u goed opletten dat de afwatering buiten van het raam weg loopt. Anders kan u wel eens water binnen krijgen en dat willen we liever niet.

 

Doorlopende muur of binnenkoer

Als u een muur heeft die doorloopt vanaf de binnenruimte, dan kan u de uitstraling van de binnenmuur overbrengen op de buitenmuur. Dat kan relatief simpel door ze dezelfde kleur te geven. Heeft u geen muur, maar wel een schutting. Geen probleem, ook hier geldt hetzelfde principe. Door zoveel mogelijk eenheid te creëren – door kleur of materialen – vervaagt de grens tussen binnen en buiten.

Ook een leuk idee is om een binnenkoer aan te leggen die enkel van binnenuit te bereiken is. Door het afgesloten gedeelte volledig in te richten zoals uw woning, lijkt het effectief een verlengstuk te zijn van uw woonkamer of uw keuken. Uiteraard biedt deze formule ook heel wat privacy.

 

tuin interieur

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Levendige tuin

Een levendige tuin trekt veel aandacht. Het is dus altijd een goed idee om planten, bloemen en ander groen zo dicht mogelijk bij de gevel van uw huis te plaatsen. Hierdoor wordt de afstand tussen uw woning en de tuin aanzienlijk verkleind. En u heeft natuurlijk een mooi zicht vanuit uw woonkamer, zeker in de lente en zomer wanneer alles in bloei staan.

Ook water is altijd mooi om naar te kijken en bovendien erg rustgevend. U kan dus ook opteren om een waterpartij aan te leggen op ongeveer dezelfde vloerhoogte als uw binnenruimte.

Tot slot raad ik u aan ook uw buitenverlichting aan te passen aan de binnenverlichting om zo een sfeervol geheel te krijgen. Met ons typisch Belgisch weertje is het altijd aan te raden om een terrasoverkapping te plaatse, met een verwarmingselement. Zo kan u ook in de vroege lente of de late herfst nog van uw perfect geïntegreerde tuin genieten.

 

Heeft u ook zin gekregen in zo’n mooie tuin, compleet in harmonie met uw interieur? Ik help u graag verder dit idee uit te werken!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Integratie van uw interieur in uw tuin: nuttige tips en tricks

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.