Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Uw interieur renoveren met oog voor uw oude dag

Interieur renoveren

Wilt u uw interieur in een nieuw jasje steken? Denk dan verder dan vandaag en morgen. Ook op uw oude dag wilt u comfortabel thuis blijven wonen. Als interieurarchitect vind ik het belangrijk om interieurs te ontwerpen waarvan mijn opdrachtgevers levenslang kunnen genieten.

Een interieur voor nu én later

Uw interieur renoveren kost geld, dat is niet nieuw. Dus kunt u het maar beter doordacht en duurzaam aanpakken, zodat uw interieur zo lang mogelijk meegaat. Een interieurarchitect speelt daarin een belangrijke rol, want hij heeft ervaring met opdrachtgevers van verschillende leeftijden en weet dus hoe hij uw interieur kan aanpassen aan verschillende levensfasen. Ik geef u met plezier de juiste begeleiding, zodat u inzicht krijgt in de mogelijke herindeling van uw woning. Met de meest geschikte materialen, meubels en accessoires.

Interieur renoveren

(Bron: Cr33mers Projecten)

Een interieur dat met u mee evolueert

Zodra ik de opdracht krijg om een interieur te renoveren, denk ik aan de komende dertig jaar. Want zo lang vind ik dat uw interieur moet meekunnen. Daarbij denk ik bijvoorbeeld ook aan situaties of periodes wanneer u minder goed ter been zult zijn. Een optimale mobiliteit in uw woning is essentieel.

Maar duurzaam renoveren is natuurlijk meer dan dat. Smaken veranderen in de loop van de tijd. Dus zorg ik ervoor dat u uw interieur na een aantal jaar zelf kunt aanpassen zonder dat u daarvoor heel diep in uw portemonnee moet tasten. Als de basis goed zit, dan kunt u met nieuwe gordijnen, kussens en accessoires al een totaal andere look creëren in uw interieur. Kortom: uw interieur kan met u, uw behoeftes en uw levensstijl mee evolueren.

Interieur renoveren

(Bron: Cr33mers Projecten)

Tips voor een interieur waarvan u levenslang geniet

Mensen sparen vaak jaren voor de woning van hun dromen. En in die woning willen ze dan zo lang mogelijk blijven wonen. Hoe voorkomt u dat u moet verhuizen, omdat uw woning niet of moeilijk aanpasbaar is? Enkele richtlijnen:

  • Een extra ruimte op de benedenverdieping is een enorme meerwaarde. In die ruimte kunt u later eventueel een badkamer plaatsen als u niet meer zo gemakkelijk trappen kunt klimmen.
  • Vermijd een opeenvolging van bochten in uw woning, want dan kunt u moeilijk met een rolstoel door uw huis rijden. Grote open ruimten zijn praktischer.
  • Plaats (inbouw)toestellen in uw keuken of bergruimte – zoals een wasmachine, droger of vaatwasser – nu al op een handige hoogte, zodat u zo weinig mogelijk voorover hoeft te buigen of zich hoeft te strekken.
  • Ga in uw badkamer voor een inloopdouche die voldoende groot is, zodat u er eventueel een stoel in kunt plaatsen en nog genoeg ruimte hebt om comfortabel te bewegen

Een interieurarchitect helpt u om zo praktisch mogelijk te denken. Zo renoveert u vandaag uw interieur met het oog op morgen.

Wilt u het interieur van uw woning slim renoveren? Neem dan gerust contact met me op.

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Uw interieur renoveren met oog voor uw oude dag

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.