Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Uw interieur: de spiegel van uw persoonlijkheid

persoonlijkheid

Jaarlijks worden we om de oren geslagen met nieuwe interieurtrends. Must haves op vlak van accessoires om uw woning in te richten, bepaalde kleuren waar u dit jaar echt niet buiten kan,… noem maar op. En toch willen we allemaal een thuis creëren. We doen dat door een persoonlijke toets toe te voegen aan ons interieur. En net die persoonlijke touch, weerspiegelt uw karakter. Onbewust weerspiegelt uw interieur zo uw persoonlijkheid. 

persoonlijkheid

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Uw persoonlijkheid als leidraad voor uw interieur

Vooral in de Verenigde Staten is er onderzoek gedaan naar hoe mensen nu precies hun innerlijk projecteren op hun omgeving. Daaruit blijkt dat bepaalde factoren belangrijk zijn. Onder andere de gebruikte kleuren en de indeling van de ruimtes vertellen veel over uw karakter. Verder zijn ook de accessoires die u kiest en dan vooral de rol die ze innemen in uw interieur, veelzeggend.

Het is nochtans niet makkelijk om een persoonlijke toets te geven aan uw interieur. Niemand wil graag uit de toon vallen en dus worden de trends gevolgd. Willen we nu zeggen dat dit vanaf nu niet meer kan? Integendeel! We proberen u er net van bewust te maken dat u zelfs binnen zo’n trend, toch nog wat karakter kan toevoegen aan uw woning. Het is niet het accessoire dat telt, wel welke rol het inneemt in uw huis. Het is niet de stijl die u kiest voor uw interieur, maar wel de implementatie ervan in de verschillende ruimtes.

Zelfs op het vlak van kleur slagen we erin een trend te volgen en toch trouw de blijven aan ons eigen karakter. Iedereen gaat namelijk zelf aan de slag met deze kleuren en wat de een als een basiskleur ziet, wordt voor de ander een accentkleur.

 

persoonlijkheid

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Samenwonen = karakters op elkaar afstemmen

Volgende situatie is vast herkenbaar voor veel mensen. U wil gaan samenwonen met uw partner, maar u komt niet meteen overeen wie welke meubels meebrengt en wat naar de kringwinkel mag. Eigenlijk wel logisch als u er bij stilstaat dat u eigenlijk twee karakters probeert samen te brengen in één woning. Ook de interieurstijl kan al eens voor discussie zorgen: de een wil het al wat moderner, terwijl de ander droomt van een romantisch interieur.

Het zal dus voor één van de beide partijen een kwestie zijn van water bij de wijn te doen. Toch hoeft dat geen probleem te zijn. U kan samen over een stijl beslissen en dan met kleine accessoires de persoonlijkheid van de één of de ander gaan benadrukken. Best kan u op voorhand even nagaan wat voor beide partijen absoluut not done is en daar dan zoveel mogelijk mee rekening te houden.

 

persoonlijkheid

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Wat zegt uw interieur dan precies over uw persoonlijkheid?

Ook benieuwd wat uw interieur precies vertelt over uw karakter? Aan de hand van 5 interieurstijlen, leggen we het u graag uit

  • Minimalistisch / modern: deze mensen zijn ordelijk, georganiseerd en bereiden zich goed voor op allerlei situaties. Vaak hebben ze leiderschapskwaliteiten en zijn ze niet snel uit hun lood te slaan. Deze interieurstijl wordt gekenmerkt door regelmaat en terugkeren kleuren of materialen. Ook iets dat weerspiegelt wordt in het karakter van de eigenaar. Die zal van routine en rust houden.
  • Cottage / landelijk: de cottage-stijl maakt gebruik van natuurlijke tinten en natuurlijke materialen zoals hout en steen. De bewoners zijn dan ook vaak mensen die affiniteit hebben met de natuur. Ze hebben groene vingers, houden van gezelligheid en familie rond zich. Mensen die kiezen voor een landelijk interieur zijn vaak bourgondiërs en levensgenieters.
  • Scandinavisch: deze stijl kan je vergelijken met minimalisme, maar gezelligheid, warmte en zachtheid zijn hier prominenter aanwezig. Voor de bewoners is comfort erg belangrijk, hun woning is voor hen een plaats met veel liefde en rust. Vrienden en familie zijn altijd welkom en ze staan altijd klaar met een luisterend oor.
  • Klassiek: net zoals die stijl, die al tijden meegaat en alle trends weerstaat, zijn ook de eigenaars altijd trouw aan zichzelf. Ze hebben interesse in cultuur, geschiedenis, politiek en actualiteit. Ze zijn nobel van inborst met een elegant voorkomen en hechten veel belang aan tradities en familie.
  • Bohemian: deze interieurstijl staat voor meubels en accessoires met karakter. Vaak worden tweedehands meubels gebruikt en ook het verhaal achter deze meubelstukken is voor de bewoners van belang. Bohemians plannen niet graag iets en zien wel wat op hen af komt. Hun interieur wordt ook gekenmerkt door felle kleuren en die staan voor speelsheid en een zorgeloos bestaan.

Wilt u graag een persoonlijke touch aan brengen in uw interieur, maar u weet niet goed hoe? CR33MERS helpt u graag!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Uw interieur: de spiegel van uw persoonlijkheid

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.