Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Interieurinrichting: volgt u de trends?

Interieurinrichting

Bij interieurinrichting halen we vaak inspiratie uit trends. Ook in mijn werk als interieurarchitect vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwigheden. Om ze dan vervolgens te implementeren in projecten vanuit mijn eigen creatieve invalshoek.

De tendensen veranderen regelmatig, dus investeer ik veel tijd in bijblijven in mijn vakgebied. Dat is meer dan de moeite waard, want op deze manier inspireer ik mijn opdrachtgevers en creƫer ik voor hen een geslaagde interieurinrichting. Onlangs las ik de resultaten van een studie van Comeos over de Belgische trends in interieurinrichting. Boeiend! Dus deel ik de belangrijkste feiten graag met u.

Interieurinrichting

Interieurinrichting

(Bron foto’s: realisaties Cr33mers)

De Belg en zijn interieurinrichting: de resultaten

Een aantal resultaten van deze Comeos-studie sprongen mij in het oog:

  • In interieurinrichting zitten vooral minimalisme, vintage en duurzaamheid in de lift.
  • De meeste Belgen verkiezen nog altijd een klassiek interieur, op de voet gevolgd door een moderne stijl. Een minderheid kiest voor een landelijke interieurinrichting.
  • Badkamer, keuken en bureau staan het hoogst op de to-do-interieurlijst van de Belgen. Dat thuiswerk populairder wordt, speelt voor die laatste ruimte zeker een rol.
  • Bij interieurinrichting investeert de Belg vooral in de aankoop van meubilair, verf en behang.
  • Doe-het-zelfzaken zullen het de komende tijd goed blijven doen, gevolgd door meubelketens en de zelfstandige interieur- en decoratiezaken. Ook onlineaankopen worden almaar populairder.

Interieurinrichting
(Bron foto’s: realisaties Cr33mers)

Wat me vooral opviel in deze studie is dat de Belg zich niet slaafs laat leiden door trends, maar kiest voor een goed evenwicht tussen prijs en kwaliteit. En de toekomstige generatie gaat daarin zelfs nog een stapje verder. Trendwatchers verwachten dat zij opteren voor een totaalbeleving, gebaseerd op gevoel. Een mooie zienswijze, die ik als interieurarchitect alleen maar kan aanmoedigen!

Wilt u ontdekken hoe ik de nieuwste trends in interieurinrichting een eigen toets geef en ze integreer in uw project? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Interieurinrichting: volgt u de trends?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.