Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Interieurtrends 2019: Welke zijn de nieuwe, wat zijn de blijvers?

interieurtrends 2019.

Het nieuwe jaar is alweer aangebroken en dus is het tijd om eens te gaan kijken welke nieuwe (of oude) interieurtrends u dit jaar kan verwachten. Naar goede gewoonte zetten we alles voor u op een rijtje en kan u hier volop inspiratie opdoen voor uw nieuwe interieur. Iets waarbij wij u trouwens graag helpen!

Interieurtrends 2019

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Nieuwe interieurtrends

Laten we alvast beginnen met de nieuwe trends voor dit jaar. Ronde vormen zijn in, althans in uw interieur. Ze verzachten de harde, rechte lijnen die in iedere woning voorkomen en hebben een speels effect. Een ronde tafel heeft als extraatje dat ze ook nog eens uitnodigt tot conversatie. Ronde vormen integreren in uw huis is niet zo moeilijk: denk maar aan ronde spiegels, fotokaders, tapijten… zelfs afgeronde sofa’s kunnen. In combinatie met fluweel krijgt u ook eens een extra luxueuze touch.

Dare to shine! Het zou een motto kunnen zijn in Hollywood of op de runway, maar heeft hier toch de maken met uw binnenhuisinrichting. In 2019 in is al hoogglans wat de klok slaat. Het is gedurfd, het staat chique, dus waarom niet? Zeker in de badkamer komt zo’n glanslaag mooi tot zijn recht: dankzij het spiegelend effect lijkt de kamer nog wat groter te worden. Onthou wel de volgende vuistregel: overdaad schaadt!. Het is nu ook niet de bedoeling dat uw gasten een zonnebril nodig hebben in uw interieur… Laat u gezond gevoel voor smaken ook hier primeren.

De fotomuur kenden we al van de voorbije jaren, maar de galeriestijl gaat toch nog een tikkeltje verder. Kunst is hip en daar mag u gretig gebruik van maken. Er zijn geen regels wat betreft de kunst zelf. Fan van litho’s of fotografie? Geen probleem. Toch liever een klassiek schilderij aan de muur? Ook goed. Voldoende budget om een verknipte Banksy in huis te halen? Nog beter, want het is compositie die telt. Ook hier is combinatie belangrijk: probeer verschillende werken samen te hangen en zo een ideale compositie te creëren. Heeft u meerdere kleinere werkjes? Hang ze dan zeker in groep bij elkaar.

 

Blijvertjes en golden oldies

interieurtrends 2019.

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Metallics zijn al langer ingeburgerd in ons interieur en dat zal in 2019 ook zo blijven. Goud en zilver zijn klassiekers, brons en koper speelsere varianten. Maar messing begint dit jaar pas echt aan een opmars.  Ze zorgen voor een geraffineerd effect in uw huis. Het zit ‘m hier wel in de details. Decoratie-artikelen met een metallic touch kunnen in de hele woning gebruikt worden, maar misstaan ook zeker niet in de keuken of de badkamer.

Geometrische vormen mogen ook dit jaar nog in uw interieur, maar zijn wel een beetje op de terugweg. Vooral ook omdat rond hier toch de overhand neemt. Toch nog van plan uw interieur op te vrolijken met wat geometrie? Ga dan voor drukke composities in zwart en wit, dan zit u helemaal goed.

Terrazzo is helemaal terug van weggeweest. De vrolijke spikkels uit de jaren ’70 zijn er klaar voor om uw interieur helemaal in te palmen. Terrazzo oogt misschien wel vrolijk, maar heeft ook een koude touch en is daarom niet helemaal geschikt voor de woonkamer. Dan doet u er beter aan om wat accessoires met een terrazzo-jasje aan te schaffen. In de keuken en de badkamer komt het materiaal wel helemaal tot zijn recht.

 

Kleurrijke interieurtrends

Het lijdt geen twijfel: blauw – in al zijn facetten – wordt de interieurkleur van 2019. Blauw valt uitstekend te combineren met de klassiekers zwart en wit, maar ook met verschillende metallics zoals koper, brons en messing. Ook  in combinatie met beige, krijgt u een elegant effect. Niet te vergeten dat het prachtig tot zijn recht komt in een hoogglans uitvoering. Dus: something old, something new, something borrowed, something blue!

De voorbije jaren was wit de hoofdkleur voor de keuken en badkamers, maar daar komt dit jaar definitief verandering in. Ga gerust voor donkergrijs en off-black, al dan niet gecombineerd met (donker) gebeitst hout. U kan kiezen voor een monochrome keuken, of ton sur ton. Naast grijs en zwart, is ook taupe een topper. Vergeet bovendien de messing accenten niet!

Interieurtrends 2019

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Wilt u ook aan de slag met deze nieuwe trends en kan u daarbij wat help gebruiken? Contacteer ons! Vergeet zeker ook niet eens een kijkje te nemen in onze webshop!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Interieurtrends 2019: Welke zijn de nieuwe, wat zijn de blijvers?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.