Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Wat is de perfecte eetkamerstoel?

moderne eetkamerstoel

Een eetkamerstoel is bepalend voor uw interieur en het is dus belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Maar er is zoveel aanbod, dat dit vaak geen gemakkelijke keuze is . Waar moet u op letten bij de aankoop van uw eetkamerstoelen? Ik leg het u graag uit!

Op de eerste plaats: comfort!

U brengt redelijk wat tijd door op uw eetkamerstoel. Tijdens het diner met uw gezin, gezellig tafelen met familie en vrienden,… Daarom is het dus belangrijk dat uw stoelen comfortabel zitten. U kiest het best voor stoelen met een rugleuning die voldoende steun biedt.

Ook de zithoogte en -diepte zijn van belang.  Dit is niet enkel afhankelijk van uw eigen lengte, maar ook van de tafelhoogte. Kiest u een stoel die te laag is voor uw tafel, dan zullen uw gasten zich zeer oncomfortabel voelen omdat ze heel diep zitten. Kiest u aan de andere kant stoelen die te hoog zitten, dan kunnen de knieën wel eens tegen de onderkant van de tafel botsen.

Moderne eetkamerstoelen

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Het oog wil ook wat

Naast comfort is natuurlijk ook het uitzicht van belang. U heeft in uw huis voor een bepaalde stijl gekozen en die wordt dus ook doorgetrokken naar uw eetkamer. Heeft u een overwegend moderne stijl, dan kan u best ook gaan voor modern ogende stoelen. Het is trouwens een misvatting dat modern minder comfort zou betekenen.

Heeft u al een tafel gekozen, of bent u toe aan nieuw stel eetkamerstoelen, hou dan rekening met dit meubelstuk. Heeft u een strakke tafel, dan kan u daar best ook strakke stoelen bijplaatsen. Zorg ook zeker dat de stoelen die u kiest, onder uw tafel passen. Kiest u stoelen met armleuningen, let dan zeker op dat ook de armleuning onder tafel past.

Heeft u kinderen en/of huisdieren? Dan kan u best ook kiezen voor een donkere kleur van stoelen. Op die manier zijn eventuele vlekken moeilijker zichtbaar.

 

Eenheid, variatie of combinatie?

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Eén van de interieurtrends van de laatste jaren is om verschillende stoelen en stijlen te combineren. Als u mijn interieurtips regelmatig leest, weet u dat ik niet zo’n fan ben van stijlcombinaties. Ik blijf ervan overtuigd dat uw interieur mooier is als u zich aan één stijl houdt.

Wat eventueel wel kan, is verschillende stoelen combineren. Het is niet meer zo dat elke stoel hetzelfde moet zijn.  Zo kan u variëren in kleur en ook in materiaal. Dat geeft uw interieur een speels karakter. Uiteraard is er niets mis met een eetkamer die eenheid uitstraalt.

 

 

Hoeveel kost de perfecte eetkamerstoel?

Eetkamerstoelen zijn er in alle prijsklassen. U kan er bij wijze van spreken al vinden die aan € 50 stuk verkocht worden. Voor een designerstoel telt u al gauw een veelvoud hiervan neer. De regel is hier doorgaans wel dat een hogere prijs ook een hogere kwaliteit garandeert. Een degelijk stoel heeft misschien wel een prijskaartje, maar gaat ook langer mee.

 

Wilt u graag advies over de perfecte stoel voor uw interieur, of wilt u graag een gloednieuw interieur? Daar help ik u graag bij!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Wat is de perfecte eetkamerstoel?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.