Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De juiste badkamerverlichting kiezen: hoe doet u dat?

Badkamerverlichting

Een sfeervolle badkamer die toch functioneel is, dat willen we allemaal wel. Naast de juiste meubelen, badkuip of douche(cabine), is ook de verlichting hierbij van essentieel belang. Elke vrouw wil zich ’s morgens op een goede, makkelijke manier maquilleren en elke man wil een fatsoenlijke scheerbeurt. Belangrijk is dat u zie wat u doet, zonder hoofdpijn te krijgen van te fel licht. Ik vertel u graag hoe dat kan, aan de van drie verlichtingstypes

Bron: www.cr33mers.be

Basisverlichting of algemene verlichting

Deze verlichting kan u inschakelen via de hoofdschakelaar en zorgt voor een aangenaam licht in uw badkamer. Meestal wordt hiervoor een centrale armatuur gebruikt, maar u kan bijvoorbeeld ook opteren voor inbouw- of opbouwspots. Dit type verlichting heeft wel een aantal aandachtspunten. Ten eerste dient u rekening te houden met de plaatsing, zodat er geen donkere hoekjes of kantjes ontstaan in de ruimte. Ten tweede moet u er zeker voor zorgen dat er geen rechtstreeks inkijk in de lamp is vanuit uw bad. Qua lichtkleur kiest u best voor een helder witte kleur omdat deze het meest aansluit bij daglicht.

 

Taakverlichting

De naam zegt het al: dit type verlichting zal ervoor zorgen dat u nauwkeurige taken – zoals scheren en maquilleren – zonder problemen kan uitvoeren. Opnieuw is de plaatsing van de lampen van belang. Hoewel er veel spiegels in de handel verkrijgbaar zijn met de verlichting bovenaan, raad ik u toch aan uw lichtbron aan de zijkanten van de spiegel te bevestigen. Zo kan u voorkomen dat er schaduwen gevormd worden op uw gezicht. Let ook zeker op met de lichtsterkte. Te fel licht is uit den boze, de lampen mogen niet te fel zijn. Ook kan u hier beter opteren voor een iets warmere lichtkleur.

 

Sfeerverlichting

In eerdere blogs heb ik het al eens aangehaald: een moderne badkamer doet tegenwoordig ook dienst als persoonlijk wellness center. Iedereen wil graag relaxen in zijn of haar badkamer en de juiste sfeerverlichting is daarbij enorm belangrijk. Met de juiste lichtbronnen kan u in een oogwenk een andere sfeer oproepen in uw badkamer. Ik raad aan om te werken met dimbare accentverlichting of met gekleurde LEDS. Ontspanning en genot verzekerd!

badkamer inspiratie

Bron: www.cr33mers.be

De juiste lampen op de juiste plaats

Allemaal heel mooi, die verschillende types van verlichting en hoe u ze kan gebruiken, maar hoe zorgt u ervoor dat ze op de juiste plaatsen hangen? Vooraleer u aan de renovatie of bouw van uw badkamer begint, is het belangrijk om te weten waar u welke verlichting wilt. En het type verlichting is afhankelijk van het doel. Naast een bouwplan is het daarom zeker geen overbodige luxe om ook een lichtplan op te stellen. U kan eventueel te rade gaan bij een verlichtingsexpert die u hierbij graag helpt. Zo bent u zekere dat de juiste lampen ook op de juiste plaats hangen. Eén tip geef ik u alvast mee: zorg voor corrosiebestendige armaturen in uw badkamer.

 

Wilt u graag meer tips over badkamerverlichting, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De juiste badkamerverlichting kiezen: hoe doet u dat?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.