Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De juiste salontafel kiezen … voor een extra gezellig effect!

Salontafel Kiezen

Een salontafel is een onmisbaar item in uw woonkamer. Dit meubelstuk is niet alleen functioneel, maar maakt uw leefruimte ook extra gezellig. Als interieurarchitect merk ik dat opdrachtgevers te weinig stilstaan bij de keuze van de juiste salontafel. En dat is jammer, want ze kan uw living maken of … kraken. Ik deel graag mijn tips met u, zodat u goed voorbereid begint aan uw zoektocht naar de ideale salontafel.

Salontafel kiezen? Hou rekening met deze tips!

Bij de inrichting van uw woonkamer is het belangrijk om goed na te denken over elk meubelstuk. En dat geldt zeker ook voor een salontafel.

1. Meten is weten

Meet de hoogte van uw bank of sofa. Ik raad aan om een salontafel te kiezen die lager is dan de armleuning van uw zitmeubel. Zo’n 40 tot 45 centimeter hoog is zowel esthetisch geslaagd als functioneel. Ook 20 tot 25 centimeter is tegenwoordig een veel gebruikte hoogte in moderne interieurs. Als u voor zo’n lage salontafel kiest, werkt u best ook met bijzettafeltjes. Dat is iets praktischer en ergonomisch.

Kunt u moeilijk kiezen? Dan gaat u voor een salontafel waarvan het blad in hoogte verstelbaar is. Handig als u graag eens een maaltijd nuttigt voor uw televisie ;-).

Hou ook rekening met de afstand van de salontafel tot de bank. Ik adviseer hier meestal veertig centimeter.

Salontafel Kiezen
(Bron foto: InteriorStore)

2. Opgeruimd staat netjes

Veel salontafels zijn uitgerust met extra legplanken of lades. Heel handig als extra opbergruimte! Maar die extra’s maken uw tafel ook net wat massiever en dus klassieker. Een exemplaar met alleen een tafelblad oogt moderner.

Salontafel Kiezen
(Bron foto: Puur Design & Interieur)

3. Geef vorm

Rechthoekige en vierkanten salontafels komen het meest voor. Een zithoek in een vierkante opstelling is het mooist met een salontafel in dezelfde vorm. Heeft uw woonkamer een meer uitgerekte vorm? Dan kiest u het best voor een langwerpig exemplaar.

Vandaag is een combinatie van meerdere ronde tafeltjes naast en gedeeltelijk onder elkaar – geïnspireerd op de Scandinavische stijl – ook zeer trendy. De oppervlakte is doorgaans minder groot, dus minder plaats voor hapjes en drankjes. 😉

Salontafel Kiezen
(Bron foto: Voorbrood Meubelen)

Wilt u de juiste salontafel kiezen voor uw woonkamer? Zie de salontafel dan als onderdeel van een doordacht interieurdesign. Neem gerust contact op voor een bespreking van uw interieurmogelijkheden.

Meer weten over woonkamerinterieurs? Lees dan zeker ook:

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De juiste salontafel kiezen … voor een extra gezellig effect!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.