Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Keramisch keukentablet: De nieuwe telg in het keukentablet gamma.

Recent heeft het keramisch keukentablet zijn intrede in de keukenwereld gedaan en dat hebben we geweten! In korte tijd is het een bijzonder populair materiaal geworden. Voordat u zich laat verleiden door de bijzondere voordelen, vergeet u niet naar de nadelen te kijken.

Natuurlijk materiaal

Het keramisch keukentablet is qua materiaal vergelijkbaar met een traditionele vloertegel. Vaak past men het toe in gladde egale vorm, maar er zijn ook verschillende bewerkingen en effecten mogelijk. U kunt het er laten uitzien als echte natuursteen. Keramische keukentabletten worden van natuurlijke materialen samengesteld en onder zeer hoge temperaturen gebakken. Het resultaat is een robuust materiaal dat relatief licht is.
keramisch keukentablet interieurarchitect Ken Creemers

Brede toepassing

Een keramisch keukentablet past in een moderne keuken, maar past ook goed in een landelijke keuken. De kleurnuances geven het een natuurlijke look. Mede daardoor laat het zich goed combineren met andere materialen en andere kleuren.

Keramiek is een supermateriaal

Krassen, warmte, schimmels: het heeft allemaal geen vat op uw keramisch keukentablet. Doordat het materiaal niet poreus is, is het ongevoelig voor vocht en water. Schimmels krijgen er geen kans. Tegelijk is het harder dan graniet. Keramiek is slijtvast, snijvast en krasbestendig. Bovendien kunt u de hete ovenschotel direct uit de oven op het aanrecht plaatsen. Een Keramisch keukentablet is uiterst hittebestendig.
keramisch keukentablet interieurarchitect Ken Creemers

Gevoeligheden van keramiek

Helaas heeft dit supermateriaal ook nadelen. Net als een traditionele vloertegel is een keramisch keukentablet gevoelig voor puntbelasting. Het gaat dan schilferen. Wanneer u een te zwaar gewicht op een klein oppervlak plaatst, zal het keramische keukentablet barsten. Ook is het blad gevoelig voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Kijkt u dus uit met agressieve schoonmaakmiddelen.

Prijsklasse

Qua prijsklasse zit een keramische keukentablet aan de bovenkant van de markt met een 5,5. Alleen glas (7) is duurder. Direct na keramiek volgen Corian, graniet en composiet. Wat goedkoper nog is hout en roestvast staal. Kunststof sluit de rij met prijsklasse 2 tot 3.

Bent u geïnteresseerd in een keramisch keukentablet? Wilt u weten wat het in uw keuken doet? Neem dan nu contact op om u te laten adviseren!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Keramisch keukentablet: De nieuwe telg in het keukentablet gamma.


Door Anton op 15 april 2019

wat kost een keramisch keukenblad? graag zou ik een berekening (offerte) voor 2 maal een lengte van 267 cm x 61 cm en 1 maal een lengte van
372 cm x 61 cm
bestaan deze lengtematen eigenlijk wel.
mvg.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.