Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Keramisch parket: houtlook imitatie vloertegels

keramisch-parket-keuken-cr33mers

Keramisch parket, ook wel houtlook tegels genoemd, heeft alle voordelen van keramische tegels met de kleur en structuur van parket. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) legt uit wat dit precies inhoudt en waarom uw keramisch parket moet overwegen.

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is een zogenaamde imitatie vloer. Het heeft namelijk alle voordelen van keramische tegels maar met de warme sfeervolle look die alleen parket kan geven.

keramisch-parket-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

In een eerder artikel schreef ik al over de voordelen en nadelen van parket. De nadelen zijn onder andere het feit dat parket veel onderhoud kost. Daarnaast is een parketvloer gevoelig voor vlekken, vocht en krassen. Parket biedt echter ook voordelen zoals de warme en pure sfeer die het biedt. Het is zonder twijfel een van de mooiste manieren om een vloer te bedekken.

Het keramisch parket waar ik het over had biedt voordelen zoals de eenvoudige manier waarop het schoon te maken is. Het is een vloer die in principe niet van echt hout te onderscheiden is. Het lijkt daarom op parket terwijl het toch echt keramisch is. U kunt de vloer in verschillende ruimtes leggen zoals de woonkamer, maar hij is ook geschikt om te leggen in bijvoorbeeld de badkamer. Daarnaast is het een vloer die slijtvast is en die u niet hoeft te schuren of te lakken.

Het enige kleine nadeel aan een keramisch parket is dat de vloer enigszins koud aan kan voelen. Dit kunt u oplossen door te kiezen voor vloerverwarming.

keramisch-parket-keuken-cr33mers

Vloerverwarming en keramisch parket

Behalve dat keramisch parket de looks heeft van een authentiek parket, biedt het in combinatie met vloerverwarming ook een goede oplossing om de voetjes warm te houden. De keramische tegels nemen namelijk graag warmte op, terwijl ze niet zo snel de warmte kwijtraken. Het is bij het aanleggen wel belangrijk dat er genoeg uitzetvoegen gebruikt worden. Uitzetvoegen voorkomen namelijk schade aan je kostbare vloer.

Heeft u ervaring met keramisch parket?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

2 reacties op “Keramisch parket: houtlook imitatie vloertegels


Door Evelien op 25 november 2015

Beste,
De keramische parkettegel die op de foto van de keuken staat, vanwaar is deze afkomstig? Heeft u eventueel de naam van de tegel/firma? Alvast bedankt.


Door Mirjam op 2 juni 2019

Welke tegel is dat in de keuken en waar te bestellen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.