Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Kersttrends 2018: hoe brengt u uw woning in de kerstsfeer?

kersttrends

Sinterklaas zit alweer lekker in het zonnetje in zijn geliefde Spanje en dus wordt het stilaan tijd om de uw woning in de kerstsfeer te brengen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal do’s en dont’s waar u rekening mee kan houden. Sommige kersttrends blijven echte blijvertjes te zijn, andere zijn helemaal nieuw. Of net terug van helemaal weggeweest. We zetten ze graag voor u op een rijtje.

Welke kersttrends zijn de blijvertjes?

kersttrends

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Groen blijft het jaar na jaar goed doen bij de trendsetters. Waar dit andere jaren vaak in combinatie met klassiek rood en wit was, is er dit jaar toch een beetje vernieuwing te bemerken. Eerst en vooral kan u kiezen tussen twee populaire groentinten: pinegreen – het klassieke kerstgroen, zeg maar – en het warmere emerald green. U kan beide ook combineren, maar denk eraan: overdaad schaadt. Beide tinten combineren prachtig met een iets kouder wit, zoals wolwit. Wilt u toch liever iets warmer en gezelliger gaan? Kies dan voor brassgold, een koperachtige tint die al dat wit en groen nog beter doet uitkomen. Liever geen wit? Probeer dan eens matzilver. U zal het zich niet beklagen.

Ook winters wit zien we elk jaar weer terugkomen bij de kersttrends. Al gaan we niet meer voor een volledige witte kerstboom in een al even wit interieur. Winters – en dus wat kouder – wit gaat dit jaar prima in combinatie met frisblauw en kasjmier bruin. Om het met een paar metaforen te zeggen: sneeuw in combinatie met aarde en lucht. Voor de romantici onder ons: het roept de sfeer op van een winterwandeling op een koude, heldere morgen. Voor wat extra glitter bij deze aardse tinten, kan u gebruik maken van glanzend zilver.

 

 

 

“Nieuwe” kersttrends

Bent u op zich wel fan van blauw en bruin, maar wilt u toch wat meer panache in uw interieur? Probeer dan eens staalblauw in combinatie met roestbruin of chocoladebruin. Doe er nog wat wolwit bovenop en u krijgt een winters outdoorgevoel. Hier en daar een beetje pinegreen ertussen en u waant zich in Lapland voor een échte witte en koude kerst. Best stoer.

Een trend die u niet enkel in de kerstperiode kan volgen, maar het hele jaar door: grijs en roze. U kiest best voor een hardere rozetint, in combinatie met linnengrijs. Het geeft een Scandinavische feel aan uw kerstdecoratie, op die manier haalt u terug een beetje minimalisme in huis.

Een mooie, en vooral ook lekkere kersttrend, heeft een culinair tintje. Nieuw is dat u dit jaar ook zelf gebakken koekjes als decoratie in uw boom mag hangen of op tafel plaatsen. In gespecialiseerde winkels zal u zeker ook nepbaksels vinden als u geen tijd heeft om zelf te bakken. Maar ook verse groenten en kruiden kunnen perfect als versiering dienen. Al heeft niet alle decoratie eetbaar te zijn. Wat dacht u van mini-pollepeltjes in uw boom of messen en vorken aan uw luster? Zeker eens proberen!

kersttrends

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Kitch is terug van weggeweest

Dat klopt, u mag dit jaar ook helemaal wild gaan met uw kerstversiering. Haal die foute kerstslingers maar van de zolder en hang ze meteen in de kerstboom. Hou het alleen bij het traditionele goud en zilver, maar probeer ook opvallend paars, felgeel…. Ook de piek maakt een comeback. Dus weg met de strik en zet die vintage piek maar terug waar hij thuishoort.  In uw kitscherig kerstinterieur horen ook persoonlijke herinneringen thuis. Beetje verliefd op Parijs? Waarom geen Eifeltorentje in de kerstboom. De favoriete dino van uw zoontje? U vindt er vast nog wel een plaatsje voor. Geen nood als uw kerstboom niet overeenkomt met de rest van uw interieur, het mag een beetje vloeken.

kersttrends

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Interesse in een nieuw en piekfijn interieur? Contacteer CR33MERS. Bekijk zeker ook onze webshop eens!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Kersttrends 2018: hoe brengt u uw woning in de kerstsfeer?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.