Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Keuken inrichten: van functionele werkplaats naar handige leefruimte

Keuken | cr33mers

De tijd dat de keuken alleen een plaats was om maaltijden te bereiden en af te wassen, ligt voorgoed achter ons. Vandaag is de keuken dé leefruimte bij uitstek in een woning. Een gezellige plaats waar u samen kookt en lekker eet, en waar de leukste gesprekken en familiemomenten plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken over de inrichting van uw keuken. Zo creëert u niet alleen een functionele werkplaats, maar vooral ook een handige leefruimte.

Keuken | realisatie Ken Creemers   Keuken | Cr33mers
(Bron foto links: realisatie Ken Creemers)
(Bron foto rechts: Tamizo)

Kies uw vorm

Een keuken inrichten begint bij een analyse van de beschikbare ruimte. En die verschilt voor elke woning. Ik zet een aantal mogelijkheden voor u op een rij:

 • I-vorm
  In kleine ruimtes kiest u er het best voor om alles op één lijn te plaatsen. Het fornuis vormt het centrale punt, omdat u dat het vaakst gebruikt.
 • L-vorm:
  De meeste opdrachtgevers kiezen voor deze vorm, omdat de werkdriehoek dan optimaal is en de verplaatsingen tijdens het koken minimaal.
 • U-vorm:
  Deze vorm is uiterst geschikt voor een grote ruimte. In deze keuken is er veel werk- en bergingsruimte. Bovendien is alles binnen handbereik.
 • Parallel:
  Professionele chefs kiezen vaak voor deze indeling, omdat er een optimale circulatie is. Ik adviseer dan om de spoelbak en het kookgedeelte naast elkaar te plaatsen.
 • Kookeiland:
  Erg gegeerd in moderne en open woningen, maar er moet wel voldoende ruimte zijn. Is dat niet het geval? Dan is een verplaatsbaar eiland een goede optie.
  Lees er meer over in ‘Keukeneiland naar wens creëren’.

Keuken | cr33mers  Keuken | cr33mers
(Bron foto links: Vanwanrooij-warenhuys)
(Bron foto rechts: Homedit)

Hou het gezellig!

De meeste moderne keukens beschikken over een kook- en/of werkeiland.  Dat is een efficiënte manier om de beschikbare ruimte maximaal te benutten, maar ook om de gezelligheidsfactor te verhogen. Daarom adviseer ik om het kook- en spoelgedeelte in het eiland te integreren. Zo kunt u een babbeltje slaan met uw gasten tijdens het koken. Gezellig, toch?

Uw keuken inrichten? Vraag advies aan een professional. Neem vrijblijvend contact op!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Keuken inrichten: van functionele werkplaats naar handige leefruimte

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.