Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Keukeninrichting met smaak

keukeninrichting

Gezellig (samen) kokerellen is hipper dan ooit. Koken krijgt vandaag een prominente plaats in onze leefwereld. We zijn almaar bewuster bezig met voeding en dat vertaalt zich ook in onze keuken. Die veranderde doorheen de jaren van een louter functionele ruimte naar het warme, kloppende hart van ons huis. Brengt u ook zoveel tijd door in uw keuken? Kies dan voor een doordachte keukeninrichting. Zowel op esthetisch en functioneel als op ergonomisch vlak.

De optimale keukeninrichting

Een keuken moet vandaag niet alleen mooi en gezellig zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en praktisch ingericht. Onze drukke levensstijl speelt daarin een grote rol, want we streven in alles naar efficiëntie. Ik geef u graag enkele tips voor een optimale en ergonomische keukeninrichting die past bij uw levensritme en persoonlijke smaak.

keukeninrichting(Project Cr33mers)

  • Hou rekening met de beschikbare oppervlakte

Uw keukeninrichting is natuurlijk sterk afhankelijk van de ruimte waarover u beschikt. Een open keuken met een eiland is nog altijd erg populair, maar dit keukentype is niet geschikt voor elke ruimte. Een eiland is minstens 1 meter breed en voor de doorgang aan beide kanten moet u op 1,20 meter rekenen. Hebt u die ruimte niet? Forceer dan niets, maar ga samen met een interieurarchitect op zoek naar andere oplossingen.

keukeninrichting(Project Cr33mers)

  • Denk aan de loopafstanden

In uw keuken gebeurt er bijzonder veel: bevoorraden, spoelen, voorbereiden, koken, afruimen, opruimen, … Voor al die activiteiten moet u meters afleggen. Hou ze beperkt! Elke zone moet minstens 90 cm breed zijn en de zogenoemde werkdriehoek – de afstand tussen spoelbak, fornuis en koelkast – situeert zich het best tussen de 6 en 8 meter.

keukeninrichting(Project Cr33mers)

  • Zorg voor voldoende opbergruimte

Voldoende opbergruimte is een absolute must in uw keuken. Ik adviseer altijd om zoveel mogelijk te kiezen voor lades in plaats van legplanken. Dat is overzichtelijker en praktischer. Keukengerei dat u vaak gebruikt, stockeert u het best op armhoogte.

keukeninrichting
(Project Cr33mers)

  • Integreer genoeg werkruimte

Een keuken is snel gevuld met potten, pannen en ingrediënten. Voorzie dus zeker genoeg werkruimte in uw keukenontwerp. De ideale grijpdiepte van een werkblad is zo’n 60 cm. Tussen de kasten rekent u beter 90 cm. Ergonomisch gezien adviseer ik altijd een werkblad op maat, omdat we niet allemaal even groot zijn. Denk zeker ook aan voldoende stopcontacten.

keukeninrichting(Project Cr33mers)

Krijgt u graag meer informatie over uw keukeninrichting? Neem dan gerust contact op voor een afspraak. Ik ga samen met u op zoek naar een indeling met een optimaal gebruiksgemak.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Keukeninrichting met smaak


Door karine op 24 januari 2017

mooi

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.