Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Geslaagde keukenrenovatie

Een keukenrenovatie, inclusief eetkamer, en dat zonder breekwerk? Het kan! Dankzij ‘out of the box’ denken. Ik realiseerde een mooi project in Tessenderlo en deel graag mijn tips voor een geslaagde renovatie met u.

 

Denk niet alleen esthetisch, maar ook ergonomisch. In uw keuken bent u meerdere uren per dag actief in de weer. Deel ze dus efficiënt en functioneel in. Creëer maximaal comfort met de optimale keukendriehoek.

Keukenrenovatie

  • Beperk de loopafstand tot zes à acht meter.
  • Voorkom rug- en nekpijn met een werkblad op 90 à 95 cm hoogte.
  • Kies voor de afstand tussen hangkasten en werkblad voor 45 à 60 cm.
  • Ga voor een kastdiepte van 40 cm voor hangkasten en 60 cm voor keukenkasten.
  • Plaats uw oven ter hoogte van het werkblad.
  • Maak de afstand tussen uw spoelbak en kookplaat niet langer dan twee meter.
  • Plaats het middelpunt van de koelkast ter hoogte van het werkblad.

Geslaagde keukenrenovatie

Op www.interieurdesigner.be en in Hoog mocht ik getuigen over een geslaagd renovatieproject. Dé uitdaging? De keuken van mijn opdrachtgever stond er nog maar vijf jaar. Breekwerken of structurele werken waren uitgesloten. Door die beperking moest ik heel creatief gaan nadenken.

Keukenrenovatie

Ik wilde vooral eenheid creëren tussen de keuken en de eetkamer. Dus koos ik voor een verlaagd plafond met indirecte verlichting, van boven de tafel naar het kookeiland tot aan de vrijstaande, ingebouwde koelkast. Een vrijstaande koelkast is trouwens een van de moeilijkste items om mooi te integreren in een interieur. Maar door deze ingreep kon ik de verlichting voorzien op de juiste plaats.

Voor het keukenblad en de tafel koos ik Corian. Een bijzonder degelijk materiaal dat gemakkelijk is in onderhoud en dat de mogelijkheid biedt om naadloos af te werken. Als bergruimte was er enkel een wandkast nodig. Mijn keuze ging naar MDF, mat satijn gelakt, en een extra deurtje in eiken houten fineer.

   KeukenrenovatieKeukenrenovatie

Het globale interieur is overwegend wit. Het resultaat? Een frisse en eigentijdse inrichting! Ik gebruikte overal hetzelfde materiaal en trok de lijn van verlichting in verlaagde plafonds overal door. Dat creëert rust en eenheid in dit interieur. Het resultaat is aangenaam en tijdloos, maar ook heel functioneel dankzij de extra bergruimte.

Laat uw keukenrenovatie begeleiden door een professionele interieurarchitect. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Geslaagde keukenrenovatie

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.