Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Dé keukentrends voor 2018 volgens CR33MERS

keukentrends

Vorige week hadden we het al over de nieuwe interieurtrends, deze week gaan we specifiek in op de nieuwe keukentrends. Wat u dit jaar allemaal kan of mag verwachten? Denk indoor kruidentuin, etnisch design, veel techniek en innovatie, maar vooral ook veel comfort. Dat is in een notendop wat u qua trends kan verwachten voor 2018. CR33MERS zet het voor u graag op een rijtje.

De nieuwe keukentrends: etnic nature en monochrome

keukentrends

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Naast de moderne en verfijnde interieurs, kunnen we twee grote, nieuwe keukentrends onderscheiden voor 2018. De basis voor het interieur van vele keukens, zal de etnic nature trend zijn. Deze trend is geïnspireerd door verschillende, etnische culturen en maakt gebruik van materialen met een exotische look. Dus: veel hout, rotan, beton en onbehandeld staal. Maar ook keramiek of laminaat voor uw werkblad, afgewerkt met koperen en gouden tinten. Of een steenstructuur met duidelijke aders en nerven, in combinatie met donkere aardetinten. Wilt u uw keuken een volledige etnic look geven? Vergeet dan zeker ook niet uw serviesgoed aan te passen. Ook hier kan u best keramiek of klei gebruiken, eventueel in combinatie met een design houten bestek.

Een tweede trend is monochrome. Qua kleur wordt er in deze keuken maar één, soms 2, kleurtinten gebruikt. Toch is een monochroom interieur niet saai: er wordt voornamelijk gespeeld met materialen en structuren. In een monochrome keuken wordt er ook met contrasten gewerkt, bijvoorbeeld hard tegen zacht, hoog versus laag, licht en donker. Ook in keuken komen geometrische vormen terug. Ook deze kunnen we tegen elkaar uitspelen, bijvoorbeeld rond tegen vierkant.

 

Technologie en domotica zorgen voor comfort

Het is de laatste jaren al in opmars: allerlei snufjes in uw keuken die het leven gemakkelijker maken. Dat zal dit jaar niet anders zijn, wel integendeel. In vele nieuwe keukens zal u onder andere een kokend waterkraan gaan aantreffen. Handig zo’n ding, waar al meteen kokend water uitkomt. Een hele tijdsbesparing ook als u een diner wil bereiken voor uw gezin. Zo’n kraan heeft wel wat meer ruimte nodig dan een gewone warm waterkraan, dus daar moet u bij het plannen van uw keuken alvast mee rekening houden.

Vorig jaar zagen we ook al dat de afzuiging meer en meer subtiel geïntegreerd werd in het interieur. Hierin gaan we nog een stapje verder: elektrofabrikanten hebben een kookplaat op de markt gebracht waarin al een afzuiging zit. Dus weg met die dampkap boven het vuur! Ook hier geldt hetzelfde als voor de kranen, uw kookplaat zal wel meer plaats innemen en het buizenwerk voor de afzuiging moet aangepast worden. Het oogt in ieder geval zeer mooi.Domotica wordt steeds belangrijker in huis, maar zeker ook in uw keuken. Dus naast speciale kranen en een subtiele afzuiging, zal u ook slimme espressomachines terugvinden.

keukentrends

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

De keuken als verlengstuk van de woonkamer

keukentrends

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Vorige week zeiden we al dat het in 2018 allemaal wat losser en speelser mocht zijn tegenover de voorbije jaren. Ook die trend zet zich volledig door in uw keuken. Deze zal meer en meer fungeren als een verlengstuk van uw woonkamer of zelfs als een tweede woonkamer. De scheiding woonkamer en keuken / eetkamer zal vervagen en zullen in één open ruimte terug te vinden zijn. Die trend is al een tijdje bezig, maar zal de komende jaren  nog veel meer aan populariteit winnen. Het keukeneiland blijft een topper, maar ook een bar kan als afscheiding tussen de twee gedeeltes gebruikt worden. Indoor gardening zal ook veel vaker voorkomen.  Uw eigen kruiden-, of zelfs groeten-, tuin in de keuken met daarvoor voorziene rekken, potten en zelfs kweeklampen voor een optimaal resultaat.

In de nieuwste keukendesigns, zal u voornamelijk ook brede lades tegenkomen. In eerste instantie zal het lijken alsof u minder opbergruimte zal hebben, maar niets is minder waar. De lades zijn groter en breder en daardoor kan u er meer in kwijt. U heeft daardoor ook minder kastruimte nodig en dat komt uw interieur alleen maar ten goede: uw keuken zal een verfijnde, strakke look hebben en toch uitnodigen om gezellig te tafelen met uw gezin.

 

Graag meer info over de nieuwste trends of een vrijblijvend gesprek over uw nieuwe keuken? Contacteer mij!

keukentrends

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Dé keukentrends voor 2018 volgens CR33MERS

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.