Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Kies bij de inrichting van uw slaapkamer voor rust

In mijn werk als interieurarchitect merk ik dat er vaak te weinig aandacht besteed wordt aan de inrichting van de slaapkamer. Ja, dit is een ruimte die minder zichtbaar is voor bezoekers, maar vergeet niet dat u er bijzonder veel tijd doorbrengt. Bovendien draagt een goede indeling en interieurinrichting bij tot een optimale nachtrust. Kortom: het loont om te investeren in een doordacht ontwerp. Ik geef u graag advies om van uw slaapkamer een geslaagd geheel te maken!

Inrichting slaapkamer   inrichting slaapkamer

(Bron foto’s: Interiorjunkie, Lushome)

Inrichting slaapkamer: met deze tips slaapt u op beide oren!

De inrichting van uw slaapkamer is even belangrijk als die van de rest van uw huis. Want na een drukke werkdag is het belangrijk dat u volledig tot rust kunt komen, zodat u energie opdoet voor de volgende dag. U krijgt van mij alvast enkele basistips voor een rustgevende slaapkamer:

–    Bepaal de stijl van uw slaapkamer voor u aan de inrichting begint: landelijk, modern, romantisch, strak … Er is inspiratie genoeg! Ziet u door de bomen het bos niet meer? Maak dan eens een moodboard. Hierop verzamelt u kleuren, foto’s en materiaalstaaltjes van de stijl die u wenst. Zo krijgt u een goed zicht op wat samen past en wat niet.
–    Ga voor een slimme indeling. Een goed grondplan is een noodzakelijke basis. Pas nadien brengt u uw (nieuwe) meubels in kaart voor een optimaal ontwerp waarin elk meubelstuk tot zijn recht komt.
–    Kies de juiste kleuren als sfeermaker in uw slaapkamer. Voor een rustgevende kamer gaat u het best voor rustige kleuren. Een accentwand met een print of een feller kleurtje kan, maar integreer die dan achter uw bed.
–    Opteer voor zachte materialen. Kies voor zijde, fleece en wol, eventueel gecombineerd met hout. Een tegelvloer voelt warmer aan met een tapijtje naast uw bed.
–    Vergeet het functionele aspect niet. Een voorbeeldje? Maak het mogelijk om een klamboe op te hangen boven uw bed. Geen overbodige luxe tijdens deze zomerse muggenplaag. Zo’n klamboe is niet alleen heel efficiënt om muggensteekvrij te blijven, het geeft uw slaapkamer ook nog eens een instant romantische touch!

inrichting slaapkamer Inrichting slaapkamer

(Bron foto’s: homedesignetc, behance)

Meer informatie over de inrichting van uw slaapkamer? Neem contact op voor een interieuradvies.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Kies bij de inrichting van uw slaapkamer voor rust

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.