Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Kinderkamers inrichten doe je zo: tips en advies

meisjes-kinderkamers-interieurarchitect-ken-creemers

Uw kind is al een paar jaar oud en u bent nu aan het kijken hoe u uw kinderkamer wilt inrichten. In dit blog van vandaag focust interieurspecialist Ken Creemers zich op kinderkamers en geeft tips en advies voor een mooie kinderkamer.

Kinderkamers: waar moet u zich op richten?

Kinderkamers zijn natuurlijk de ideale manier om uw kinderen een eigen plekje in huis te geven waar ze zich veilig kunnen voelen. U kunt er zelf voor kiezen om direct een kinderkamer te construeren voor uw pasgeboren baby zodat u alvast voorbereid bent over een paar jaar, of u kunt besluiten om toch eerst een babykamer te maken en pas later over te stappen op kinderkamers.

meisjes-kinderkamers-interieurarchitect-ken-creemers

Hoe dan ook, er zijn aspecten waar ik u graag tips over wil geven met betrekking tot kinderkamers. Het allerbelangrijkste is natuurlijk om de kamer kleur te geven. Dit hoeven niet per se de standaard jongen / meisje-kleuren (blauw/roze) te zijn, maar kunnen ook andere lichte, vrolijke kleuren zijn zoals geel, rood en oranje. Dit brengt levendigheid in de ruimte en het zijn als het ware ‘positieve’ kleuren. Ze roepen voor veel mensen, waaronder kinderen, positieve associaties op.

Daarnaast is het een leuk idee om uw muur te behangen met een leuke print. Dit is in principe vrij gemakkelijk toe te passen, maar geeft een hele andere sfeer aan de kinderkamer. U moet er daarnaast van uit gaan dat kinderen andere eisen hebben dan volwassen. Voor hen is de kamer vooral bedoeld als speelkamer, niet als slaapkamer. Het is daarom ook zo populair tegenwoordig om zogenaamde boomhut bedden te installeren. Door dit te doen, of door andere speeltoestellen te plaatsen in de kamer, blijft het speels en is het slechts een kwestie van tijd dat uw kind in slaap valt na veel beweging op het speeltoestel.

Hoe heeft u de kamer van uw zoon of dochter ingericht?

kinderkamers-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Kinderkamers inrichten doe je zo: tips en advies

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.