Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Kinderstoelen – waar moet u op letten bij de aanschaf?

kinderstoelen-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Geen enkele moeder of vader ontkomt aan het kopen van kinderstoelen. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) geeft vandaag een aantal tips over de eisen van kinderstoelen. Oftewel, waar moet een goede kinderstoel aan voldoen?

Kinderstoelen: de belangrijkste eisen

Uw baby of kind groeit hard en daarom kan een kinderstoel niet uitblijven bij de collectie kinderspullen. Deze kinderstoelen moeten echter wel aan een aantal eisen voldoen. Hieronder zet ik een aantal belangrijke aspecten op een rijtje waar u aan moet denken.

Het materiaal en de veiligheid

Één van de belangrijkste aspecten is het materiaal waarvan de kinderstoel gemaakt is. Het spreekt voor zich dat het materiaal stevig moet zijn. U wilt niet dat uw kind in een wankel stoeltje plaatsneemt, al komt dat tegenwoordig met de strenge eisen voor kinderstoelen nauwelijks meer voor. Over het algemeen worden kinderstoelen gemaakt van plastic of hout. Hout zal vaak wat steviger zijn, al kan het plastic wat gebruikt wordt vaak ook wel wat hebben. Een houten kinderstoel kunt u vaak wat langer in goede staat houden, terwijl plastic stoelen de neiging hebben te verkleuren. Daar staat tegenover dat plastic kinderstoelen makkelijker schoon te maken zijn en houten stoelen gevaarlijker kunnen zijn in verband met mogelijke splinters.

kinderstoelen-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

De vormgeving

Ook niet geheel onbelangrijk: de vormgeving. Welke kleuren vindt u mooi? Welke kleuren spreken uw kind aan? Wilt u een stoel met ingebouwd tafeltje? Het zijn slechts enkele vragen die u uzelf moet stellen bij het aanschaffen van kinderstoelen.

Uw budget

Kinderstoelen zijn er in alle soorten en maten. Als u op de centen wilt letten, is het goed om te weten dat kinderstoelen ook goedkoop kunnen zijn. Voor enkele tientjes heeft u al een goede kinderstoel in huis.

Wilt u een meegroeistoel?

Het is mogelijk om een meegroeistoel aan te schaffen. Dit zijn kinderstoelen waarbij de leuning en voetensteun versteld kunnen worden. Hierdoor kunnen u en uw kind langer doen met één stoel.

Heeft u zelf nog tips wat betreft kinderstoelen?

kinderstoel-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Kinderstoelen – waar moet u op letten bij de aanschaf?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.