Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Krukken: de noodzakelijke aanvulling op een keukeneiland

krukken-interieurarchitect-ken-creemers-bree-limburg-cr33mers

Als u heeft gekozen of als u wilt kiezen voor een keukeneiland in uw keuken, dan ontkomt u natuurlijk niet aan krukken. Ken Creemers van CR33MERS is interieurspecialist en legt uit waar u aan moet denken bij het aanschaffen van krukken.

Keukeneiland en krukken

Een tijd geleden schreef ik al een keer over keukeneilanden. Een keukeneiland is een mooie toevoeging als u de ruimte ervoor heeft in de keuken. Het kan dienen als plek om te ontbijten, groente of vlees te snijden of simpelweg keukenapparaten te plaatsen. Het geeft een gevoel van openheid en zorgt voor sfeer in uw keuken.

Maar een keukeneiland kan natuurlijk niet zonder bijpassende krukken. Daarom leg ik hieronder uit waar keukenkrukken en krukken in het algemeen aan moeten voldoen.

krukken-interieurarchitect-ken-creemers-bree-limburg-cr33mers

Eisen van krukken

Bij het aanschaffen van krukken moet u uiteraard denken aan het design. Passen de krukken die u op het oog heeft goed bij het gecreëerde keukeneiland? Soms hoeft u geen keuze te maken en komt het eiland inclusief krukken, maar vaak moet u zelf beslissen welk barkrukken u wilt kopen. Het is daarbij belangrijk om te letten op wat u zelf mooi vindt passen bij het keukeneiland.

krukken-keukeneiland-cr33mers-interieurarchitect-bree-limburg

Als u eenmaal een mooi ontwerp heeft gevonden, is het belangrijk om te denken aan de afmetingen van krukken. Zo mag het verschil tussen de bovenkant van de tafel en de bovenkant van de kruk maximaal 30 cm zijn. Is ie (veel) meer of minder klein of groot, dan kan dat gevolgen hebben en zit de kruk misschien niet zo comfortabel meer. Zoals ik in het andere blog al aangaf is de ideale tafelhoogte zo’n 70 à 95 centimeter.

Tot slot is het belangrijk om te overwegen of u kiest voor een vaste kruk of voor een verstelbare kruk. Zeker met (kleine) kinderen is het gevaarlijker om verstelbare krukken te gebruiken, omdat ze zichzelf pijn kunnen doen maar ook het keukeneiland of de krukken kunnen beschadigen.

Interieur-renovatie-Sint-Truiden-Interieurarchitect-Limburg-Ken-Creemers6

Heeft u al een keukeneiland met mooie krukken in uw keuken?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

2 reacties op “Krukken: de noodzakelijke aanvulling op een keukeneilandPlaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.