Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Maatwerk tafels en andere op maat gemaakte meubels

maatwerk-tafel-interieurarchitect-ken-creemers

Als interieurarchitect richt ik interieurs graag in met maatwerk. Wat is maatwerk precies? En wat zijn de voordelen van op maat geleverde meubels zoals tafels? Interieurarchitect Ken Creemers van CR33MERS geeft uitleg in dit blog.

Wat is maatwerk precies?

Maatwerk houdt in dat meubels in materiaal en afmeting perfect zijn afgestemd op de ruimte waar ze in komen te staan en de functie die ze hebben. De maker van de meubels houdt daarbij rekening met de vraag en wensen van de klant. In mijn geval als interieurarchitect kijk ik dus wat uw wensen zijn en wat u wilt bereiken met uw interieur. In dit geval gaat het om maatwerk tafels en andere op maat gemaakte meubels.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat u een meubel krijgt dat precies op maat is gemaakt aan de hand van uw wensen. Daarbij kunt u het zo gek mogelijk bedenken: in principe zijn alle stijlen en alle soorten designs mogelijk. Als u kiest voor maatwerk meubels, kunt u zelf de materialen kiezen en laat u ruimte over voor details. In het geval van tafels hou ik ervan om verschillende materialen te gebruiken met exclusieve afwerkingen zoals fineerhout en Corian. Dit geeft een luxueus gezicht aan uw tafel.

Dat is dan ook gelijk een ander voordeel, namelijk de mogelijkheid tot personalisatie. Zoals gezegd kunnen meubels naar uw hand gezet worden. Dat betekent ook dat uw meubilair uniek zal zijn. Er zullen maar weinig mensen zijn of helemaal niemand die hetzelfde in huis hebben als u.

Door zelf te kiezen voor de materialen, bent u er zeker van dat u een duurzaam op maat gemaakt meubel zult krijgen. Dit meubel zal waarschijnlijk langer meegaan dan meubilair dat u in een willekeurige winkel koopt.

Er zijn in principe weinig nadelen aan maatwerk. De kostprijs hoeft niet hoger te zijn dan voor een normaal meubel, maar door het gebruik van exclusieve materialen is de prijs in de praktijk vaak wel iets hoger. In de meeste gevallen zijn de leveringstijden hetzelfde als de leveringstermijnen in de winkel voor reguliere meubels. Ook dat hoeft dus geen nadeel te zijn.

maatwerk-meubel-binnenhuisarchitect-Limburg-Ken-Creemers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Maatwerk tafels en andere op maat gemaakte meubels

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.