Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Magneetbehang of -verf: creativiteit gekoppeld aan functionaliteit

magneetbehang

U kent het wel: u staat klaar om naar het werk te vertrekken en legt nog een vlug een briefje voor partner en/of kinderen met een mini-boodschappenlijstje. Of u hangt het met een magneetje aan de koelkast. Dat kan al een tijdje ook anders. Waarom geen volledige magnetische muur in de keuken / leefruimte? Of een schrijf- en tekenmuur in de kinderkamer? Een creatieve muur voor uw kunstzinnige tiener? Met magneetbehang of -verf kan het allemaal.

magneetbehang

Bron: geïnspireerd door Pinterest

Hoe werkt magneetbehang of -verf?

Als we spreken over magneetbehang, bedoelen we eigenlijk vinylbehang of -vlies. In de toplaag van dit vinylbehang zijn minuscule ijzerdeeltjes verwerkt die ervoor zorgen dat het behang kleefkrachtig of magnetiserend wordt. U kan het – net als gewoon behangpapier – aanbrengen op elke ondergrond. U gebruikt best wel textiel- of vliesbehanglijm zodat het magneetbehang zeker goed blijft plakken.

Magneetverf is op zijn beurt een speciale samenstelling van een latex primer op waterbasis en opnieuw kleine ijzerdeeltjes. Deze stukjes ijzer zijn roestvrij, zodat er zeker geen verkleuring kan optreden na verloop van tijd. U kan magneetverf aanbrengen op verschillende ondergronden, zoals hout, pleisterwerk, beton en gipsplaat. Net zoals bij gewone verf, moet deze ondergrond glad en schoon zijn voor een optimaal resultaat. Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk. Bij een zogenaamde zuigende ondergrond – bijvoorbeeld MDF-platen – brengt u best eerst een speciale primer aan. Experts raden aan om minstens 2 lagen te schilderen voor een mooi en goed werkend resultaat.

 

magneetbehang

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Waar of hoe kan je magneetbehang gebruiken?

Weg met de saaie prikborden of whiteboards in de keuken, studeerkamer of op kantoor. Dankzij magneetbehang of -verf kan u volledige muren magnetisch maken en dat heeft zo zijn voordelen. U hoeft niet meer te werken met bevestigingsmaterialen zoals lijm, plakband, spijkers of duimspijkers en dus beschadigd u de muren of het behangpapier ook niet meer. U heeft enkel magneetjes nodig en die kan u vinden in alle mogelijk maten, vormen en kleuren.

Magneetverf zelf is enkel te verkrijgen in een grijze kleur, maar is overschilderbaar. U kan dus perfect een stukje muur in de keuken afbakenen met een ander kleurtje om zo uw nieuwe “boodschappenbord” aan te duiden. Magneetbehang op kantoor zorgt ervoor dat u een ganse muur kan gebruiken om uw belangrijke documenten, uurroosters of kalenders op te hangen. U bent niet meer beperkt tot de vaak bescheiden oppervlakte van een prikbord.

Zelfs in de woonkamer is magneetbehang of -verf op zijn plaats. Zo kan u van uw magneetmuur een fotomuur maken zonder al die kadertjes te moeten ophangen. Kan u niet goed kiezen welke foto’s u aan de muur wil hangen? Met zo’n magnetische muur is dat geen enkel probleem: u kan in een handomdraai de foto’s wisselen.

 

 

 

magneetbehang

Bron: Geïnspireerd door Pinterst

Zijn er nog andere mogelijkheden?

Die zijn er zeker. Zo kan u magneetbehang en -verf probleemloos combineren met bordverf zodat u er ook op kan schrijven met krijt. Ideaal voor in de kinderkamer waar uw kind al zijn creativiteit kan botvieren op de ‘speciale’ muur. U kan het zelfs combineren met whiteboardverf. Ideaal op kantoor, natuurlijk. Documenten kunnen zo niet enkel opgehangen worden, maar u kan er ook de nodige info bijschrijven met speciale whiteboard markers.

Waar magneetbehang vroeger enkel bestond in effen kleuren, kan u ze nu ook verkrijgen met voorgedrukte dierenprints. Zeker de moeite waard om eens te proberen in uw interieur. Het spreekt voor zich dag een magneetmuur alleen maar bijdraagt tot meer creativiteit in huis.

 

Ook zin in een nieuw interieur? Kom eens langs bij CR33MERS!

 

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Magneetbehang of -verf: creativiteit gekoppeld aan functionaliteit

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.