Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Een massief houten keukentablet geeft uw keuken warmte

massief houten keukentablet interieurarchitect Ken Creemers

De ware liefhebber weet dat geen ander materiaal de luxueuze uitstraling heeft van hout. Een massief houten keukentablet komt niet vaak voor. Maar zeker een houtsoort met een mooie tekening of vlam kan van uw keuken een ware eye catcher maken.

Hout vergt onderhoud

U moet ook wel een liefhebber zijn, als u kiest voor een massief houten keukentablet. Het is een absolute must om het blad grondig te onderhouden. Een gevernist houten keukentablet heeft meestal geen nabehandeling nodig, maar de vernis kan vaak geel verkleuren. Kiest u voor de warmere uitstraling van een geolied keukentablet, dan moet u dit minstens eens per maand opnieuw doen. Wanneer het hout eenmaal verzadigd is, behoudt het wel geruime tijd dezelfde kleur.
massief houten keukentablet

De vele voordelen van hout

Hout is tijdloos en duurzaam. Het combineert met alle materialen en u kunt het toepassen in een modern en een landelijk interieur. De nerfstructuur geeft het een uniek uiterlijk. Tegenwoordig is vrijwel elk massief houten keukentablet van duurzaam geproduceerd hout gemaakt, waardoor uw keukentablet ecologisch verantwoord is. Dit geldt niet voor de zeldzame houtsoorten. Let u dus goed op het FSC-keurmerk indien u hieraan hecht. Ten slotte is hout eenvoudig ambachtelijk te verwerken.
massief houten keukentablet interieurarchitect Ken Creemers

Hout is ook een moeilijk materiaal

Zoals al beschreven is hout onderhoudsintensief. Ook is hout niet waterdicht, het is gevoelig voor vocht en warmte. Bij afwisselende temperaturen krimpt het en zet het vervolgens weer uit; hout ‘werkt’. Daardoor is het niet maatvast. Erger is als het gaat barsten, waardoor vocht en vervolgens schimmels vrij spel hebben. Toch kan dit bijdragen aan een karakteristieke uitstraling van een landelijk interieur. Hetzelfde geldt voor de krasgevoeligheid. In een landelijk interieur kan dat juist authentiek staan.
Massief houten keukentablet interieurarchitect Ken Creemers

Prijs

Hout zit in de prijsklasse 4 en is daarmee duurder dan kunststof (klasse 2 tot 3). Ook RVS is nog goedkoper. Maar de meeste materialen zijn toch duurder dan hout: composiet materiaal, graniet, Corian en keramiek zijn duurder en glas is het duurst (klasse 7).
massief houten keukentablet interieurarchitect Ken Creemers

Wat vindt u van een massief houten keukentablet? Is het een droom in uw eigen keuken te hebben? Laat het hier onder weten in een reactie.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Een massief houten keukentablet geeft uw keuken warmte

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.