Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Modern interieur – waar moet een modern interieur aan voldoen?

Kangeroewoning-Interieur-nieuwbouw-bijbouw-modern-binnenhuisarchitect-Ken-Creemers-Hasselt-13

Modern wonen begint bij een modern interieur. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) heeft veel ervaring met moderne interieurs en legt uit waar u op moet letten.

Modern interieur

Een modern interieur kenmerkt zich door een strakke en minimalistische uitstraling. Er worden vooral zwart en wit als kleuren gebruikt in een modern interieur. Als u voor een modern interieur kiest, dan kiest u voor een interieur dat rust uitstraalt. Deze rust wordt gecreëerd door enerzijds de primitieve kleuren en anderzijds de strakke en rechte vormen van voorwerpen in uw huis.

modern Interieur opdracht Geetbets interieurarchitect Ken Creemers

Hoe creëer ik een modern interieur?

Een modern interieur moet voldoen aan een aantal zaken. Deze zaken zal ik hieronder uitleggen.

Meubels: De meubels in een modern interieur moeten strak en minimalistisch zijn. Het belangrijkste is dat ze rust uitstralen. Vaak zijn moderne meubels gemaakt van materialen zoals aluminium, metaal en leer. De kleuren die gebruikt worden zijn vooral wit, zwart en grijs. U kunt er ook voor kiezen om een accentkleur te gebruiken.

Accentkleuren: Accentkleuren kunnen worden gebruikt om een extra warme tint aan uw interieur te geven. Deze accentkleur kan in uw meubels zitten, maar kan ook worden gebruikt op muren door een accentmuur te creëren. Ik schreef daar al eens eerder over.

Vormen: Een modern interieur staat vaak bekend om zo min mogelijk poespas, dat wil zeggen dat er geen vreemde vormen gebruikt worden. Het moderne interieur gebruikt strakke lijnen en rechte hoeken.

Accessoires: Er worden meestal niet al te veel accessoires gebruikt in een modern interieur. De accessoires die gebruikt worden, hebben als belangrijkste eis dat ze moeten opvallen. Te veel accessoires maakt een interieur te druk, maar enkele accessoires die opvallen voegen juist een leuk detail toe.

Kunst: Als u uw interieur compleet wil maken, dan zal kunst in uw woonkamer niet misstaan, mits u er van houdt. Dit is geheel afhankelijk van u als persoon, maar het kan uw interieur net dat beetje extra geven.

Heeft u een modern interieur?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Modern interieur – waar moet een modern interieur aan voldoen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.