Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Nieuwe vloer op een bestaande vloer: voordelen en nadelen

Nieuwe-vloer-op-bestaande-vloer-cr33mers

Soms kunt u er voor kiezen om een nieuwe vloer op een bestaande vloer te plaatsen. Maar wat zijn daar precies de voordelen en nadelen van? Interieurarchitect Ken Creemers legt het uit in dit blog van vandaag.

Er zijn een aantal redenen waarom u er voor kunt kiezen om een nieuwe vloer op een bestaande vloer te leggen. De voordelen en nadelen daarvan worden hieronder op een rijtje gezet. U moet echter ook aan een aantal dingen denken als u een nieuwe vloer op een bestaande vloer wilt plaatsen.

Zo moet u er bijvoorbeeld aan denken om deuren in te korten. Een nieuwe vloer op een bestaande vloer neemt namelijk wat meer ruimte in beslag, waardoor de deuren iets moeten worden ingekort. Daarnaast moet u ook denken aan opstapjes bij deuren. Door de verhoging van de vloer kunnen deze nutteloos raken. Tot slot misschien wel het allerbelangrijkste: zorg ervoor dat de vloer goed geëgaliseerd is. Een vloer die niet geëgaliseerd is, zorgt vroeg of laat voor problemen omdat ie niet gelijk loopt. Het egaliseren van vloeren kan een karweitje zijn omdat deze onregelmatig kunnen lopen.

nieuwe-vloer-op-een-bestaande-vloer-cr33mers

Hieronder worden een aantal voordelen en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen van een nieuwe vloer op een bestaande vloer

– Minder arbeidsintensief: u hoeft geen oude vloer te verwijderen. Het is hier bij wel belangrijk dat de bestaande vloer egaal loopt zodat deze geen problemen veroorzaakt bij uw nieuwe vloer.

– Minder kosten: let op! Dit geldt namelijk niet altijd. Hoewel u kosten bespaart door de vloer niet te verwijderen (arbeidskosten en eventueel materiaalkosten), kunt u ook extra besteden aan het egaliseren van de vloer waardoor de prijs alsnog oploopt (bijv. uitgaven aan lijm).

Nadelen van een nieuwe vloer op een bestaande vloer

– Verschil in hoogte met aansluitende vloeren: soms lopen niet alle vloeren gelijk (denk aan overgang woonkamer-gang).

– Half werk: als u er voor kiest om een nieuwe vloer op een bestaande vloer te leggen, zult u altijd met een vloer onder uw vloer zitten. Voor sommigen is dit geen probleem, maar voor andere mensen kan dit overkomen als ‘half werk’.

Nieuwe-vloer-op-bestaande-vloer-cr33mers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

7 reacties op “Nieuwe vloer op een bestaande vloer: voordelen en nadelen


Door Doucet Vero bvba op 27 augustus 2015

Geachte,

de voor- en de nadelen die u beschrijft kloppen inderdaad maar, wij als professionelen die epoxy gietvloeren en steentapijt plaatsen, zorgen er toch voor dat in meer dan 90% het verschil in vloerniveau weggewerkt wordt. Het brengt natuurlijk meer werk met zich mee maar het eindresultaat is dan ook wel merkelijk veel mooier en veel gemakkelijker in onderhoud.

Met vriendelijke groet,
Doucet Véronique
0496/47 56 84Door Rita op 29 mei 2016

zo’n epoxy vloer of steentapijt, kan dat ook op een terras gelegd worden ?


Door Ken Creemers op 13 september 2016

Rita, ik verwacht van niet, het is dan ook gemaakt voor binnengebruik.


Door Lievens op 10 augustus 2016

kan dit ook op novilon gelegd worden ? of op beton ? en heb ook terras dat ik zo zou willen vernieuwen zonder uitbreken 8 kunt u me ongeveer een bedrag geven van hoevéél per vierkante meter zou kosten ongeveer ?
vriendelijke dank !


Door Ken Creemers op 13 september 2016

Ik verwacht dat dit kan voor een terras. De prijzen zijn afhankelijk van welk materiaal u juist kiest, maar kan u best ben een plaatster navragen voor ene correcte prijs indicatie.


Door BestMargot op 8 augustus 2019

I see you don’t monetize cr33mers.be, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every
month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve
all sites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.