Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Opbouwverlichting in uw huis: drie bruikbare tips voor betere verlichting

Deltalight-opbouw-verlichting

De sfeer verhogen met opbouwverlichting

Tegenwoordig is opbouwverlichting dé manier om uw huis sfeervol te verlichten zonder dat het echt opvalt en al te veel ruimte inneemt. Opbouwverlichting kunt u namelijk eenvoudig plaatsen op de plafonds van uw kamers. Het is daarbij wel belangrijk om een aantal zaken in acht te houden. Daarom heb ik hier een paar tips en overwegingen voor jullie op een rijtje gezet over opbouwverlichting.

Mooi en zorgvuldig geplaatste opbouwverlichting

Mogelijke transfo wegwerken

De transfo (transformator) wordt gebruikt als omvormer voor uw spots en zorgt ervoor dat de spots in uw kamer voorzien zijn van voldoende stroom en de juiste voltage. Een transformator is niet altijd nodig, maar wanneer u gebruikmaakt van uitgebreide verlichting, ontkomt u er vaak niet aan. Dit kastje moet echter wel weggewerkt worden, want het staat niet mooi om het te laten hangen of simpelweg aan het plafond te bevestigen. Wat u kunt doen, is de transfo verbergen in het armatuur van de verlichting. Soms wordt dit al van te voren gedaan en hoeft u niets meer te veranderen. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het esthetische plaatje.
De opbouwverlichting werkt sfeerverhogend

Let op afstanden tussen voorwerpen

Het is belangrijk om voldoende afstand aan te houden tussen de opbouwverlichting en andere voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een kast of een ventilatiesysteem. Anders loopt u tegen praktische problemen aan, zoals het mogelijk niet meer kunnen openmaken van uw kast. Hetzelfde geldt voor andere voorwerpen zoals een airconditioning. Hoewel dit logisch klinkt, komen dit soort praktische problemen vaak voor. Vaak is het dan al te laat om de fout te herstellen.
Praktisch voorbeeld: Spots plaats ik standaard op 450mm van de kast. Een standaard kast heeft een totaal diepte van 600mm en de deur fronten zijn meestal ook 600mm breed. Wanneer de plint bovenaan de kast hoger is dan uw opbouwarmatuur dan zal deze tegen de kast stoten wanneer u deze opent.

Zorg voor een goede licht verhouding

Licht in een kamer is enorm belangrijk. De sfeer die een kamer uitstraalt is afhankelijk van licht. Zorg er daarom voor dat de verhouding licht in uw kamer goed is. Opbouwverlichting kan al snel voor te veel licht zorgen waardoor uw kamer een onnatuurlijke en ongezellige uitstraling krijgt, hetzelfde is het geval wanneer u uw kamer te slecht wordt belicht. Daarom moet u er opletten hoeveel lichtspots u plaatst en hoe krachtig deze zijn. Ook is het belangrijk om de locatie van de spots zorgvuldig te kiezen. Door de opbouwverlichting goed af te stellen, bent u zeker van een mooie uitstraling van uw kamer en zijn de opbouw armaturen een absolute meerwaarde tegenover inbouwverlichting.

Hopelijk helpen deze tips u om goede opbouwverlichting aan te brengen in uw huis.

Deltalight-opbouw-verlichting

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Opbouwverlichting in uw huis: drie bruikbare tips voor betere verlichting

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.