Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Parket: past bij elk interieur, zowel modern als landelijk.

parket-binnenhuisarchitect-Ken-Creemers

Parket past in elk interieur: strakke kasten staan er goed op, maar ook een klassieke fauteuil, landelijke tafels of een gezellig knusse bank. Omdat het een natuurlijk materiaal is, past het net zo goed in uw huis als planten!

Nadelen en voordelen

Parket kost veel onderhoud, is gevoelig voor vlekken, vocht en krassen en bij temperatuurverschillen gaat het werken. Maar voor steeds meer mensen wegen de voordelen daar ruim tegenop. U weet natuurlijk ook dat geen ander materiaal zo authentiek, zo warm en zo puur is. Dat ziet u niet alleen, dat voelt u ook. Met uw blote voeten, wanneer u stoeit met uw kinderen op de vloer en wanneer u op de grond zit. De sfeer die u met parket bereikt, is met geen ander materiaal te evenaren. Kiest u voor massief hout, dan kunt u na jaren woonplezier het eenvoudig laten schuren en lakken en er nog eens jaren van genieten. En dat verschillende keren met dezelfde vloer.
parket-binnenhuisarchitect-Ken-Creemers

Soorten afwerking

U heeft de keus uit gevernist, geölied of gewaxt parket. Vernis of lak is hetzelfde. De glans van olie is iets warmer, maar het onderhoud is intensiever. Op een gewaxte vloer poetst u gemakkelijk vlekken en kleine butsen weg, maar dat moet u dan ook elke keer als er iets gebeurt snel doen. Bij een grote ruimte kunt u een waxmachine overwegen. Gelakt hout kost minder onderhoud dan geölied of gewaxt.
parket-black

Soorten parket

Parket kan bestaan uit geheel massief hout, of het is samengesteld. Bijvoorbeeld met een toplaag van enkele millimeters. In houtsoorten en kleuren is de keus haast eindeloos. Of u nu bamboe, kurk, beuken of hardhout wenst. De verschillende soorten opbouw zijn ook legio:

Tapis

Tapis is klassiek gelegd parket van aparte, massieve planken. Deze plaatst men op de ondervloer en strak tegen elkaar. De vakman bevestigt de vloer met lijm en spijkers. U kunt hier alle beschikbare houtsoorten voor gebruiken in alle soorten patronen.
parket-tapis

Massief

Massief strokenparket bestaat uit planken van meestal 22 mm dik met een messing (ribbel) en groef, zodat ze precies in elkaar passen. De vloer past op verschillende ondergronden en u kunt hem zelf leggen als u handig bent.
parket-massief

Gelaagd massief of samengesteld parket

Gelaagd massief is zo geconstrueerd dat u weinig last van ‘werken’ heeft. Het wordt geleverd in brede stroken. Tegenwoordig vindt u gelaagd massief parket vooral terug in nieuwbouw woningen in combinatie met vloerverwarming.
parket-samengesteld

Castle blocks

Castle blocks of Hoogkant bestaat uit vierkante stukken parket. De vakman legt dit parket en bewerkt het ter plekke. Het is vooral geschikt voor grote, intensief gebruikte ruimtes. Tegenwoordig dit dit minder en minder gebruikt.
parket-castle-blocks

Prefab

Prefab parket en lamelparket is in de fabriek al afgewerkt en eenvoudig te leggen.
Welke soort het beste bij u en uw interieur past, kunt u het beste overleggen met een vakman. Ik help u graag vrijblijvend met uw keuze naar de juiste vloer. Klik hier voor een advies.

FSC

Welke parketvloer ook uw voorkeur heeft, kies in elk geval parket met het FSC-keurmerk. FSC betekent Forest Stewardship Council. Dat staat voor een goed beheerd bos. Hout waar geen onvervangbaar regenwoud voor gekapt is. Zodat niet alleen u er lang plezier van heeft, maar ook uw kinderen en kleinkinderen.
fsc
Zou u voor Parket kiezen? Laat het weten in een reactie hier onder.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Parket: past bij elk interieur, zowel modern als landelijk.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.