Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Plafonddecoratie: lijsten en sierafwerkingen

rozetten-lamp-interieurarchitect-ken-creemers

De overgang van muur naar plafond hoeft niet per se standaard te zijn. U kunt deze overgang ook naar uw eigen hand zetten met plafonddecoratie zoals lijsten en sierafwerkingen. Maar hoe? Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) legt het vandaag uit.

Plafonddecoratie door sierafwerkingen en lijsten te gebruiken

Zoals we in de introductie al aangaven hoeft u niet tegen een saai plafond te kijken. Er zijn veel dingen die u kunt doen om uw plafond net even een andere look te geven.

Één van de dingen die u kunt doen zijn plafondlijsten gebruiken. Plafondlijsten zijn ornamenten die de overgang overbruggen tussen wand en plafond (bron). Deze plafondlijsten zijn bedoeld als plafonddecoratie en worden gebruikt om het plafond een mooiere look te geven. Ze zijn er in allerlei soorten varianten: van plafondlijsten met een hele duidelijke en opvallende structuur tot plafondlijsten met een minimalistisch karakter dat net voor dat kleine beetje extra detail zorgt.

Vroeger werd plafonddecoratie zoals lijsten vooral gebruikt in landelijke interieurs. Tegenwoordig lijkt het terug te zijn van weggeweest want het wordt steeds vaker gebruikt in moderne interieurs. Zeker in toepassing met indirecte verlichting geeft het een mooi effect.

plafonddecoratie-lijsten-interieurarchitect-cr33mers-bree-limburg

Plafonddecoratie van Oracdecor

Ik ben zelf enorm fan van de plafonddecoratie van Oracdecor. U kunt hun collectie voor het plafond hier vinden.

Het spreekt voor zich dat zij veel verschillende varianten van (kroon)lijsten in hun assortiment hebben. De C200 lijsten die zij in hun collectie hebben vind ik erg mooi: niet te overdreven, maar toch een duidelijk design.

Naast kroonlijsten biedt het bedrijf ook rozetten, koepels en plafondtegels voor op het plafond. Door bijvoorbeeld rozetten te installeren, creëert u een wat klassiekere look in uw woonkamer. Deze rozetten kunnen voorzien zijn van bloemmotieven. Voor deze sierafwerkingen geldt echter wel dat u ruimte wat groter dan normaal moet zijn om goed tot recht te komen.

rozetten-lamp-interieurarchitect-ken-creemers

Heeft u zelf ook lijsten of andere plafonddecoratie? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Plafonddecoratie: lijsten en sierafwerkingen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.