Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Plafondkleuren en sferen, wat past het best bij uw interieur?

houten-plafond-plafondkleuren-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers-bree

Welke plafondkleuren kunt u gebruiken voor uw plafond? En hoe combineert u plafondkleuren met uw interieur? Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) legt het uit in dit blog.

Plafondkleuren die vaak gebruikt worden

Veel mensen weten niet dat er een speciaal coderingssysteem is om kleuren te definiƫren. Het RAL-systeem kan u helpen bij het vinden van de juiste kleur voor uw plafond. Dit systeem werd in 1927 ontwikkeld in Duitsland.

In de meeste gevallen kies ik als interieurarchitect in de praktijk voor RAL 9016. Deze kleur staat bekend als ‘Verkeerswit’ en is uiteraard wit maar met een lichte beige tint. De meeste klanten willen een witte kleur als plafondkleur.

In het blog van een kleine week geleden schreef ik al over donkere plafonds. Ik gaf daarbij redenen om voor een donker plafond te kiezen omdat donkere plafonds elementen binden, het plafond lager laten lijken en extra drama en effecten creƫren. Voor donkere plafonds zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor gitzwart (RAL 9005) of grafietzwart (RAL 9011). Wilt u een wat lichtere kleur die meer naar grijs neigt, dan kunt u kiezen voor signaalzwart (RAL 9004).

Hoewel ik een donker plafond zeker zou aanmoedigen, is het wel belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo is het misschien too much als u uw plafond grafietzwart verft en tegelijkertijd uw muren ook een zwarte kleur geeft. Dit geeft een te donker effect en kan uw ruimte een stuk kleiner laten lijken en u een benauwd gevoel geven. Het is om dezelfde reden belangrijk om voldoende licht te hebben. Ik geef in principe de voorkeur aan natuurlijk licht, dus een groot raam in de ruimte zou ideaal zijn. Goede verlichting is echter ook geschikt. Tot slot is het belangrijk om lichte accenten op te nemen in uw meubels, bijvoorbeeld door lichtgekleurde kasten en tafels te gebruiken.

donkere-plafonds-interieurspecialist-cr33mers

De charme van houten plafonds

Heeft u helemaal geen interesse in een wit of zwart plafond? Dan kunt u misschien een houten plafond overwegen. Houten plafonds geven een landelijke uitstraling en kan in combinatie met een houten vloer ontzettend mooi zijn (zie foto).

houten-plafond-plafondkleuren-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers-bree

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Plafondkleuren en sferen, wat past het best bij uw interieur?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.