Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Plafondverlichting inbouwen in Gyproc en spanplafond

akoestisch-plafond-interieur-ken-creemers-cr33mers

Plafondverlichting is niet extreem ingewikkeld om te installeren. Desalniettemin moet u wel vaak de ideale plek wel van te voren bedenken en er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) geeft in dit blog uitleg daarover. Daarnaast vergelijkt hij het plaatsen van verlichting bij Gyproc-plafonds en spanplafonds.

Plafondverlichting bij Gyproc en spanplafonds

Gyproc en spanplafonds zijn twee verschillende soorten materialen. Ik heb al eens eerder over beide materialen geschreven. Gyproc is een Belgisch bedrijf dat gipsproducten produceert voor bijvoorbeeld plafonds. De plafonds van Gyproc zijn onderverdeeld in vier categorieën, namelijk gesloten-, systeem-, naadloze- en gebogen plafonds. Spanplafonds zijn daarnaast ideaal als u snel een nieuw plafond wilt plaatsen. Het is een zogenaamd vals plafond dat gemaakt wordt van kunststofdoek.

plafondverlichting-Gyproc-gebogen-plafond-interieurarchitect-Ken-Creemers-Limburg.

Plafondverlichting plaatsen

Plafondverlichting plaatsen in Gyproc werkt zoals u mag verwachten, namelijk snel en gemakkelijk. Gyproc leent zich uitstekend voor het inbouwen van plafondverlichting. U moet echter wel letten op de afwerking van de verlichting. Het is namelijk zo dat de armatuur van verlichting op termijn negatieve gevolgen kan hebben op Gyproc. U moet dan denken aan bijvoorbeeld barstjes.

Ook bij spanplafonds is het niet heel moeilijk om plafondverlichting te plaatsen. Het is echter wel belangrijk om van te voren een goed plan te hebben over waar u de verlichting wilt plaatsen. Doordat spanplafonds worden gemaakt uit een kunststofdoek zijn ze namelijk niet eeuwig aanpasbaar. Bij spanplafonds geldt: eens gekozen, dan voor altijd. Het is daarom van belang dat u van te voren een verlichtingsplan opstelt.

Het alternatief: opbouwverlichting

Wilt u niet al die moeite doen of kunt u de plafondverlichting naderhand niet meer veranderen? Dan is het misschien interessant om eens te kijken naar opbouwverlichting. Opbouwverlichting heeft namelijk als grote voordeel dat u de verlichting direct op het plafondoppervlak kunt plaatsen. Ik laat het verder aan u over of dit geschikt is voor plafond, maar een mooie manier van verlichten is het wel.

Deltalight-opbouw-verlichting

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Plafondverlichting inbouwen in Gyproc en spanplafond


Door Lieve Verhaeghe op 27 maart 2019

We zijn pas verhuisd naar een appartement met spanplafond, Er zijn 2plaatsen voor luchters voorzie ,maar 1luchter van ons heeft 3 steunpunten. Kunnen er eventueel 2 bijgemaakt worden? Kunt u ons helpen?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.