Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Project in de kijker: totaalrenovatie in Susteren

Throwback naar 2018, een boerenjaar voor interieurarchitect Ken Creemers van interieurbureau CR33MERS. Een jaar waarin hij een aantal prachtige projecten realiseerde. Vandaag willen we een project in de kijker zetten waar hij terecht erg trots op is. Een totaalrenovatie – zoals hij ze graag heeft – in het Nederlandse Susteren. En de vrouw des huizes zag dat het goed was.

 

Een echte ‘totaalrenovatie’

Tijdens de eerste contacten met de klanten werd het vrij snel duidelijk dat het hier zou gaan om een omvangrijke renovatie. De eigenares wilde graag de bovenverdieping in een nieuw jasje steken en ook de kelderverdieping was aan vernieuwing toe. Vooral die laatste verdieping beloofde een grondige renovatie te worden. Er moest een studeer- en ontspanningsruimte komen voor de dochter, de bestaande bar was toe aan een make-over, net als de wellnessruimte. De bovenverdieping beschikte al een over een modern interieur met eerder donkere accenten. De eigenaars wilden graag meer licht brengen op deze verdieping en dat ook doortrekken in de rest van de woning.

Ken Creemers: “Dit was een groot en belangrijk project voor ons, een echte totaalrenovatie. We hebben echt alles aangepakt, van de vloeren tot de plafonds. In de kelderverdieping waren er grote veranderingen nodig en ook alle accessoires moesten afgestemd worden op het nieuwe interieur. Dat was best een hele uitdaging, want het was al een mooie, moderne woning. Ik ben er dan ook erg trots op dat we erin geslaagd zijn om er een nog mooier, moderner,luchtiger, degelijker en chiquer interieur van te maken. We hebben als het ware de puntjes op de i nog wat dikker aangestipt.”

project susteren

Bron: CR33MERS

 

Van donker naar licht

“Ons interieur miste iets” aldus de opdrachtgever”, We hadden toen bewust gekozen voor donkere accenten. Ik zeg niet dat we spijt hadden van die keuze, maar we waren wel toe aan iets nieuws. We wilden toch graag meer licht in onze woning krijgen. Ken is iemand die houdt van open ruimtes en kon ons al snel overtuigen om voor een nieuwe, lichtere vloer te kiezen en zo de lichtinval op de bovenverdieping te verbeteren. Hij werkt ook graag met wit en dat was echt wel wat we wilden. Ook zijn plan om de kelderverdieping te vernieuwen was op z’n zachtst gezegd nogal ingrijpend, maar vooral ook heel gedurfd en innovatief. We waren meteen verkocht. Het belangrijkste was dat hij het ‘keldergevoel’ zou weghalen in die kelderverdieping en daar is hij met glans in geslaagd. ”

“Ik heb inderdaad veel wit en ook lichtere materialen gebruikt om de bovenverdieping toch een frissere toets te geven”, zegt Ken. “We hebben ook nog met donkere en zwarte accenten gewerkt, maar veel minder dan voordien. Ik sta voor strakke, moderne interieurs maar dat betekent niet dat een woning niet gezellig mag zijn. Daarom heb ik ook veel met notenhout gewerkt, voor die warme toets. En we hebben inderdaad door wat grotere structuurwerken te doen een grote, open ruimte gecreëerd op de bovenverdieping. Tussen de TV-ruimte en de zitruimte voor de gasten hebben we als tussenelement voor een bio-ethanol haard gekozen. Zo heb je toch het open gevoel en zie je als gast niet meteen alles. Ik hou wel van een spannend interieur dat niet alles prijsgeeft op het eerste zicht ”

project susteren

Bron: CR33MERS

 

Spectaculaire kelderrenovatie

Bron: CR33MERS

De nieuwe kelderverdieping moest ontspanning bieden voor heel het gezin. Voor de dochter een ruimte waar ze kon relaxen, wat TV-kijken maar ook in alle rust kon studeren. Er was al een wellness-ruimte aanwezig in het pand, maar deze werd ook in een nieuw jasje gestoken. Maar de blikvanger van de kelderverdieping werd de vernieuwde bar met volledig ingerichte bijkeuken.

“Een echt schot in de roos!”, vertelt een enthousiaste opdrachtgever. “Wij geven al eens graag een feestje en hadden al een bar in onze kelderverdieping, maar die was eerder donker aangekleed. Ken heeft deze ruimte omgetoverd in een frisse, luchtige bar waar het aangenaam toeven is. Dankzij de volledig ingerichte bijkeuken hoeven we ook niet meer naar boven om drank of tapas te gaan halen. Alles is hier beneden aanwezig. Ook onze dochter is heel blij met haar studeer- en ontspanningsruimte. Wij hebben ons de samenwerking met CR33MERS geen moment beklaagd. Hij heeft van onze woning een echt paradijs gemaakt.”

Bron: CR33MERS

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Project in de kijker: totaalrenovatie in Susteren

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.