Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Regendouche of rainshower: voor- en nadelen

regendouche-rainshower-interieurarchitect-creemers

Je ziet het steeds vaker in badkamers: de regendouche. Een regendouche of rainshower is een douche met een speciale douchekop die u het gevoel geeft alsof u zich in een zachte regenbui bevindt. Waarom voelt dat zo goed? En wat zijn de voordelen en nadelen van een regendouche?

Wat is een regendouche?

Een regendouche geeft u een ontspannend gevoel vanwege de speciaal ontworpen douchekop. Deze douchekop heeft kleinere gaatjes dan normaal. Hierdoor krijgt u het gevoel alsof u midden in en onder een zachte regenbui staat. Dat klinkt in eerste instantie niet als een fijne manier om uzelf te douchen, maar dat is zeker niet het geval. Sterker nog: douchen onder een regendouche geeft een extreem ontspannend gevoel. Het voelt alsof u zich in een wellness resort bevindt. Daardoor wordt het douchemoment elke keer weer een moment om van te genieten.

Rainshowers hebben een diameter tussen de 130 en 240 millimeter.

regendouche-rainshower-interieurarchitect-creemers

Voordelen en nadelen regendouche

De voordelen van een regendouche:

– Een regendouche zorgt voor een ontspannen gevoel tijdens het douchen. U waant zich in een luxe resort of hotel en zult niet meer terug willen.

– Regendouches zijn aanpasbaar. Zo kunt u er zelf voor kiezen hoe u zich wilt wassen. Worden het harde stralen of houdt u liever van wat zachtere straaltjes?

– Het is een mooie en luxe toevoeging aan uw badkamer.

De nadelen van een regendouche:

– Het water kan flink spetteren tijdens het douchen. Het is daarom belangrijk een redelijk ruime badkamer te hebben, zodat u na het douchen geen last heeft van extreem veel water in uw badkamer.

– Soms kunt u te weinig druk hebben om zich goed te wassen. Wees er daarom zeker van dat u een goede waterdruk heeft voordat u begint aan een regendouche.

– U verbruikt meer water bij een rainshower dan een normale douche.

Heeft u een regendouche in uw badkamer? En wat zijn uw ervaringen er mee?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Regendouche of rainshower: voor- en nadelen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.