Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Slaapkamer inrichten? Ga niet over één nacht ijs!

Is het al lang geleden dat u nog eens echt uitgerust wakker werd? Dan ligt het misschien wel aan de inrichting van uw slaapkamer. Want onderzoek toont aan dat u beter slaapt in een mooie slaapkamer. En dat uw interieur bepaalt of u al dan niet met het juiste been uit bed stapt.

Belgen brengen gemiddeld zeven uur door in hun slaapkamer. Dat is meer tijd dan u in uw wagen spendeert en ongeveer evenveel tijd als u op het werk bent. Redenen genoeg dus om te kiezen voor de beste nachtrust. En dus voor de beste slaapkamerinrichting. Voor mijn opdrachtgevers ga ik op zoek naar het interieur dat het beste past bij hun levensstijl en persoonlijke gewoonten. Het resultaat is dan ook voor iedereen anders. Maar met een aantal algemene vuistregels hou ik altijd rekening.

0906_1   0906_2

(Bron foto links: reciclaredecorar)
(Bron foto rechts: hgsphere)

Uw slaapkamer inrichten? Mijn slimme tips voor uw oase van rust

Een slaapkamer inrichten vraagt om een doordacht plan. Daarbij zijn een aantal elementen van cruciaal belang:

 • Het bed
  U brengt gemiddeld zeven uur per dag door in bed. Dat is veel. Daarom investeert u het best in een degelijk bed dat aangepast is aan uw lichaamsvorm. Het komt uw nachtrust én uw gezondheid ten goede. Besparen op de kwaliteit van een slaapmeubel raad ik om die reden altijd af. Let ook op de plaatsing van uw bed. Wanneer er lichtinval is in de kamer geef ik altijd het advies om het bed zo te plaatsen dat uw gezicht naar de donkere kant gericht is.
 • De kasten
  Een strakke inrichting is vandaag het populairst. Almaar meer van mijn opdrachtgevers kiezen dan ook voor handige inbouwkasten. Die ogen niet alleen modern, maar zijn vooral ook plaatsbesparend. Om uw ruimte optisch nog meer te vergroten, adviseer ik vaak een spiegel tegen een van de kastdeuren.
 • De decoratie
  Met de juiste decoratie creëert u gemakkelijk een fijne sfeer. Maar daarbij luidt mijn advies: decoreer met mate. Want een overvolle slaapkamer brengt geen rust. Kies bijvoorbeeld voor een mooie (design)stoel, enkele kleurrijke kussens, een plantje of eventueel wat stijlvolle muurstickers.
 • De verlichting
  In een slaapkamer kiest u het best voor sfeerverlichting, liefst gericht naar de muur en met een dimmer. Mooie blikvangers kunnen perfect – als u er niet mee overdrijft – maar ook meer discrete verlichting zoals ingebouwde spots zijn nog altijd populair.
 • De kleuren
  De juiste kleurcombinatie is een echte sfeermaker in de slaapkamer. Kies voor kleuren die ontspannen, zoals natuurlijke kleuren (zandgeel, grasgroen, luchtblauw, …) en combineer met een accentmuur. Integreer dat accent dan wel achter het bed. Lichte kleuren vergroten de ruimte. Donkere kleuren creëren een intieme en luxueuze sfeer.

0906_4  0906_3

(Bron foto links: welke)
(Bron foto rechts: theultralinx)

Wilt u op een stijlvolle en rustgevende manier uw slaapkamer inrichten? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor interieuradvies.

button (1)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Slaapkamer inrichten? Ga niet over één nacht ijs!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.