Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Soorten verf: wat is er verkrijgbaar wat betreft glans?

Kalkverf-soorten-verf-interieurexpert-cr33mers

Bij het schilderen van uw huis zijn er verschillende soorten glanskleuren mogelijk. Welke u kiest is afhankelijk van het effect dat u wilt bereiken. Interieurarchitect Ken Creemers geeft uitleg.

Muren in uw huis stralen een duidelijke sfeer uit. De kleuren en soorten verf zijn enorm belangrijk bij het creëren van sfeer. Verschillende kleuren en soorten verf zorgen namelijk voor verschillende sferen in uw huis. Hieronder geef ik een paar voorbeelden van glanzen verf die u kunt gebruiken in uw huis om sfeer te creëren.

Soorten verf: Mat

Matte verf geeft een glans die niet-reflecterend is. Door het aanbrengen van matte verf zorgt u voor een rustige sfeer. Het zorgt daarnaast voor een verkleinend effect van de ruimte: de kamer oogt kleiner wanneer u matte verf aanbrengt. Matte verf is niet goed afwasbaar: daardoor moet u oppassen met vlekken.

Soorten verf: Glanzende verf

Glanzende verf heeft juist het tegenovergestelde effect. U kunt namelijk de ruimte groter laten lijken door uw muren met glanzende verf te bedekken. De verf is daarom uitermate geschikt om te gebruiken in badkamers of keuken. Dit is mede door het feit dat dit soort verf goed afwasbaar is. Glanzende verf geeft een frisse look aan uw ruimte.

Soorten verf: Satijnverf

Satijnverf ligt een beetje tussen mat en glanzende verf in en is de meest neutrale verfstijl. Mede daardoor wordt satijnverf het vaakst gebruikt. Doordat het goed afwasbaar is en gezellig en warm oogt is het de ideale soort verf voor de meeste huizen.

Alternatieve soorten verf

Er zijn ook wat minder voorkomende soorten verf zoals kalkverf en Tadelakt. Kalkverf bijvoorbeeld is een eco-verf en bestaat volledig uit natuurlijke mineralen en pigmenten. Wanneer u een originele en authentieke sfeer wilt creëren in uw huis, dan is kalkverf wellicht een goede optie.

Kalkverf-soorten-verf-interieurexpert-cr33mers

Tot slot wordt af en toe tadelakt gebruikt. Dat is een waterdichte glanspleister op basis van natuurlijk hydraatkalk uit Marokko. Doordat het volledig waterdicht is wordt het vaak gebruikt in badkamers en keukens. Dit is echter niet het soort verf dat u zelf kunt aanbrengen: het vereist specialistische kennis en is daarnaast zeer arbeidsintensief.

Tadelakt-soorten-verf-interieurarchitect-ken-creemers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Soorten verf: wat is er verkrijgbaar wat betreft glans?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.