Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Spanplafond: voor- en nadelen en toepassingen

spanplafond-interieurarchitect-ken-creemers

Een spanplafond is een ideale oplossing om in no time een nieuw plafond te creëren. Ze worden dan ook steeds populairder. Maar waarom? En wat zijn de voordelen en nadelen? Interieurarchitect Creemers legt het uit.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een zogenaamd vals plafond dat gemaakt wordt van kunststofdoek. Dat doek wordt strak gespannen en wordt aangebracht onder een bestaand plafond. Doordat het doek strak gespannen wordt, lijkt het alsof u een tweede plafond heeft.

Er bestaan twee verschillende spanplafonds; bestaande uit pvc-folie en een geweven doek in polyester. Spanplafonds kunnen worden toegepast in allerlei verschillende soorten ruimtes, maar over het algemeen zijn de woonkamer en de slaapkamer de meest voorkomende plekken om een plafond te spannen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een spanplafond?

Er zijn een aantal voordelen en nadelen aan spanplafonds. Laten we beginnen met de voordelen. Bij een spanplafond zult u geen last hebben van krimpnaden. Doordat het plafond zo strak gespannen worden, zult u geen naden zien. Ook zult u merken dat spanplafonds zeer snel te plaatsen zijn. Het plafond moet alleen op maat gesneden worden alvorens het geplaatst kan worden.

Een ander voordeel aan een spanplafond is dat het doek eenvoudig schoon te maken is. Er komen geen schadelijke schoonmaakmiddelen aan te pas: u kunt het doek schoonmaken met een doekje en wat water. Tot slot kunt u uw verlichting naar eigen wens plannen.

Dan komen we wel direct bij een nadeel van een spanplafond. U moet namelijk van te voren goed nadenken over een verlichtingsplan, aangezien dat achteraf niet meer te veranderen is.

Ook moet u denken aan het feit dat spanplafonds verkleuren – zeker als er binnen gerookt wordt. Daarnaast geldt bij een spanplafond: eens gekozen, dan voor altijd. Naast het feit dat de kleur (of print) niet veranderbaar zijn, moet u er ook aan denken dat gaten in het (daadwerkelijke) plafond zichtbaar blijven. Achteraf zijn deze erg moeilijk op te vullen.

spanplafond-interieurarchitect-ken-creemers

Spanplafond

Heeft u ervaring met een spanplafond? Wat vindt u ervan?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

1 reactie op “Spanplafond: voor- en nadelen en toepassingen


Door Martin op 29 januari 2016

Carl

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.