Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De speelhoek: ongestoord ravotten zonder rommel

speelhoek

Sinterklaas staat weer voor de deur. De komst van de goede man staat traditioneel voor een overload aan speelgoed, verspreid over het hele huis. Kinderen die zich op elk beschikbaar plekje installeren met hun nieuwe aanwinsten, voor sommige gezinnen is het geen probleem. Houdt u het liever allemaal wat binnen de perken, zorg dan voor een speelhoek. Een plekje in de woonkamer, de keuken of misschien zelfs in een aparte ruimte waar uw kroost ongestoord en naar hartenlust kan spelen.

speelhoek

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Geef goed aan waar de speelhoek zich bevindt

Grenzen stellen is belangrijk bij de opvoeding van uw kind en dat geldt ook als u een speelhoek installeert. Zeker als u hiervoor plaats voorziet in uw keuken of uw woonkamer, is het belangrijk dat uw kind weet waar hij mag spelen. U kan dat wel tegen hem of haar zeggen, maar iets visueel accentueren werkt zoveel beter. Dit kan u bijvoorbeeld doen door een “muurtje” te creëren met opbergdozen en kasten, waardoor het concept speelhoek heel concreet wordt. Hou er ook rekening mee dat kinderen het liefst zittend spelen. Een vloerkleed of een speelmat is dus zeker aan te raden.

Kan uw kroost beschikken over een aparte kamer, dan is de afbakening uiteraard al meteen een feit. U kan zich dus op het vlak van inrichting helemaal laten gaan. Wat dacht u van bord- of zelfs whiteboardverf? Heeft u schrik dat uw kind ook op andere muren gaat tekenen, dan is magneetverf misschien een betere optie. Tegenwoordig kan u ook heel mooie, leuke muurstickers vinden om de speelhoek wat op te fleuren. Of hang wat kadertjes aan de muren waar uw kinderen hun zelfgemaakte kunstwerkjes in kunnen exposeren.

 

Let op bij de aanschaf van meubeltjes voor uw speelhoek

Naast een speelmat, is ook een tafeltje met bijbehorende stoeltjes onmisbaar in de speelhoek. Let wel goed op bij de aanschaf hiervan en kies voor afwasbare meubels. Kinderen durven in hun enthousiasme al eens buiten de lijntjes – en dus op de tafel – te kleuren.

Bent u een vooruitziend type? Dan kan u misschien in plaats van tafel al meteen opteren voor een in hoogte verstelbaar bureau. Zo kan u over een aantal jaar – en zonder al te grote aanpassingen – de speelhoek omvormen naar een studeerhoek voor uw kinderen. Kies hier ook voor degelijke materialen, zeker als u kiest voor een uitschuifbaar bureau. Vooral de balans van het meubel is zeer belangrijk.

Helemaal in zijn tegenwoordig ook de houten speelhuisjes en stoffen tipi’s. Heel leuk voor de kinderen om in te spelen en u vindt ze in zowat elke prijsklasse. Ik zou toch willen adviseren ook hier vooral naar veiligheid te kijken. Degelijke materialen zijn in aankoop misschien wat duurder, maar schelen ook een hoop kopzorgen.

speelhoek

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Interesse in zo’n leuke speelhoek? Aarzel niet, en neem nu contact op!

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De speelhoek: ongestoord ravotten zonder rommel

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.