Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Spoelbakken in de badkamer: voordelen en nadelen

spoelbakken-interieurarchitect-ken-creemers

Het is vrij standaard om tenminste één spoelbak te hebben in uw badkamer. Voor bijvoorbeeld drukke stellen kan het echter ook handig zijn om er twee te hebben. Wat zijn de voordelen en nadelen van meerdere spoelbakken?

1 of 2 spoelbakken in de badkamer?

Laat ik voorop stellen dat het geheel persoonlijk is of u een tweede spoelbak wilt aanbrengen of niet. Het is daarnaast afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is in uw badkamer. Heeft u voldoende ruimte voor twee spoelbakken en houdt u daarna nog ruimte over? Dan houdt niets u tegen om twee spoelbakken te bouwen.

spoelbakken-interieurarchitect-ken-creemers

Voordeel en nadeel

Er zijn uiteraard een aantal voor- en nadelen aan het plaatsen van extra spoelbakken in de badkamer. Een voordeel is bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de ochtend geen tijd te verliezen als er twee mensen naar hun werk moeten. Zo kunnen u en uw vriend(in) tegelijkertijd zichzelf opfrissen en klaar maken om naar het werk te gaan. Door twee spoelbakken te gebruiken verspillen jullie allebei geen tijd. Nu alleen nog een dubbele douche of samen douchen!

Een nadeel is de ruimte die u nodig heeft om een extra wasbak te plaatsen en het plaatsgebrek wat daarbij kan ontstaan. Veel badkamers hebben niet de ruimte voor meer spoelbakken. Daardoor is het in veel badkamers ook niet mogelijk om een extra spoelbak te plaatsen. Is het wel mogelijk, dan gaat het vaak ten koste van andere voorwerpen in uw badkamer, zoals make-up bijvoorbeeld.

Mijn persoonlijke voorkeur

Als interieurarchitect richt ik ook regelmatig badkamers in. Het heeft dan mijn voorkeur om één spoelbak in de badkamer te bouwen. Waarom? Op deze manier hebben de bewoners meer werkruimte. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld vrouwen die hun make-up ergens kwijt willen in de badkamer. U kunt dan een kastje aanbrengen in plaats van een tweede spoelbak.

Hoeveel spoelbakken heeft u in uw badkamer?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Spoelbakken in de badkamer: voordelen en nadelen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.