Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Staande lampen: de voordelen van staanlampen

staande-lampen-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Staande lampen zijn ideaal om zowel verlichting als sfeer te creëren in uw huis. Interieurarchitect Ken Creemers uit het Limburgse Bree legt uit wat de voordelen van staande lampen (ook wel staanlampen) zijn.

Wat zijn staande lampen?

Staande lampen kunt u overal in alle soorten interieurs tegenkomen. Zoals de naam al doet vermoeden staan staande lampen niet op een tafeltje of aan de muur, maar worden ze op een standaard op de grond gezet. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van conventionele verlichting.

Wat zijn de voordelen van staanlampen?

Staande lampen hebben een aantal duidelijke voordelen tegenover andere vormen van verlichting. Zo zijn ze bijvoorbeeld ideaal om sfeer te creëren. Vaak kunt u de richting van de lichtstraal zelf bepalen, waardoor u een aparte sfeer kunt krijgen die u met andere lampen niet kunt krijgen.

Ook bevorderend voor de sfeer is het feit dat u een extra lichtbron creëert. Wanneer u alleen gebruik maakt van plafondverlichting, zult u al snel merken dat het licht een beetje oppervlakkig overkomt. De ruimte wordt op elke plek precies hetzelfde verlicht, wat ervoor zorgt dat de mogelijkheid op (speciale) sfeervolle plekken wordt ontnomen.

staande-lampen-interieurarchitect-ken-creemers-cr33mers

Dat zorgt ook gelijk voor een ander voordeel. Staande lampen zorgen er namelijk voor dat u flexibel bent qua verlichting. Ze komen namelijk alleen te staan waar u ze nodig heeft, dus niet op plekken waar alleen verlichting is omdat u of vorige bewoners dit vroeger zo heeft bepaald. Met staande lampen heeft u altijd verlichting op de juiste plek. Dit kan ook handig zijn wanneer u bijvoorbeeld een boek wilt lezen.

Uiteraard zijn er veel aanbieders van staande lampen. Persoonlijk vind ik de lampen van het merk Moooi er goed uitzien. Ook het welbekende Ikea heeft altijd mooie staanlampen in de collectie zitten die de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Wat is uw mening over staanlampen? Do or don’t?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Staande lampen: de voordelen van staanlampen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.