Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Stoel kopen: waar u op moet letten bij de aanschaf

eetkamerstoelen-vitra-cr33mers-interieur

Een stoel kopen is eenvoudig, maar een passende en geschikte stoel is al wat moeilijker. U moet namelijk aan een aantal zaken denken bij het kopen van een stoel. Interieurspecialist Ken Creemers uit Bree (Limburg) geeft uitleg in dit blog.

Stoel kopen: waar moet ik op letten?

Bij de aanschaf van een nieuwe stoel of nieuwe stoelen zijn er een aantal zaken waar u op moet letten om te voorkomen dat u een miskoop doet. Hieronder vindt u een aantal aspecten die belangrijk zijn:

Zithoogte van de stoel

De hoogte van de stoel is belangrijk en moet goed aansluiten op de tafel waar ie bij staat. Zo moeten de armleuningen zonder problemen onder de tafel geschoven kunnen worden.

De meeste bureaustoelen zijn in hoogte verstelbaar waardoor u in principe geen omkijken heeft naar de hoogte van uw stoel nadat u heeft gekocht. De mogelijkheid om de hoogte te verstellen is vooral belangrijk als er meerdere personen gebruik maken van de stoel.

Wieltjes van de stoel

Zitten er wieltjes aan uw nieuwe stoelen? Wel zo handig bij het verplaatsen van de stoelen. Het heeft echter ook het nadeel dat vloeren makkelijker beschadigd raken als u niet voorzichtig bent.

Is de stoel stapelbaar?

Een stapelbare stoel is handig bij het opbergen van de stoelen. Het is een leuke bijkomstigheid, maar stapelbaarheid is verder niet belangrijk bij het functioneren van de stoel.

De stof en andere materialen

Bij een stoel kopen draait het vaak ook om het uiterlijk en de materialen die gebruikt zijn. Het zijn echter ook zaken waar u op moet letten bij bijvoorbeeld het schoonmaken van uw stoel. Lederen stoelen zijn makkelijker schoon te maken dan stoffen stoelen. Het voordeel van stoffen stoelen is echter vaak dat ze weer extra comfortabel zijn. Het zijn dus altijd keuzes die u van te voren moet maken.

stoel-kopen-interieurarchitect-ken-creemers

Tip! Vitra.com

Een mooie stoel zoeken doet u eenvoudig op Vitra. Ik vind het ontwerp van hun stoelen altijd erg mooi.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Stoel kopen: waar u op moet letten bij de aanschaf

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.