Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Stoelen – welke stoel past in welk interieur?

stoelen-interieurarchitect-ken-creemers

Vaak is er niets fijner dan na een lange dag werken thuis te komen en neer te kunnen ploffen op uw eigen stoelen. Goede stoelen zijn dan ook erg belangrijk in uw huis. Maar welke stoelen passen in welk interieur? En waar moet u aan denken bij het kiezen van de juiste stoel? Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) legt in dit blog uit wat hij belangrijk vindt.

Stoelen en zitten: comfort boven alles

Bedenkt u eens hoe vaak u op stoelen zit. Waarschijnlijk zal uw antwoord zijn: ‘het grootste gedeelte van de dag’. Het maakt daarbij niet uit of dit op uw werk is, of bij u thuis. Daardoor is het erg belangrijk dat stoelen bovenal een gevoel van comfort geven. U wilt tenslotte comfortabel kunnen zitten in uw stoelen. Daarnaast is het belangrijk dat ze ergonomisch zijn – zeker wanneer u veel tijd besteed op kantoor en vaak staart naar het beeldscherm. Ik schreef hier al eens eerder over, toen ik het had over bureaustoelen en ergonomie. In dit blog leest u waar u aan moet denken bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel.

Op uw werk kunt u vaak niet de stoelen bepalen waarop u wilt zitten. Daardoor is het belangrijk dat de stoelen aanpasbaar zijn, zodat u desondanks zonder pijntjes de dag kunt doorkomen.

Bij u thuis bepaalt u wel zelf welke stoelen in uw huis haalt. Hoewel ergonomie nog steeds belangrijk blijft, en u bijvoorbeeld nog steeds voor de keuze blijft staan of uw stoelen met of zonder armleuning wilt, speelt nu ook het designaspect een rol bij het nemen van een beslissing. Daarmee komen we aan bij de volgende vraag.

stoelen-interieurarchitect-ken-creemers

Welke stoelen passen goed in het interieur?

Om deze vraag te beantwoorden zult u eerst andere vragen moeten stellen. De vraag: ‘wat is uw budget?’ is daar een goed voorbeeld van. Er zijn stoelen op de markt die over de toonbank gaan voor 50 euro, terwijl u voor designstoelen van hoge kwaliteit ook net zo goed duizend euro kunt neerleggen. Dat zijn behoorlijke prijsverschillen, maar dan kijkt u ook wel in een hele andere prijsklasse. Het is daarnaast ook belangrijk om van te voren te bedenken waar de stoelen voor bedoeld zijn. Zijn ze bedoeld als eetkamerstoelen? Of bent u op zoek naar relaxte loungestoelen voor in uw woonkamer?

Het zijn slechts enkele vragen die u uzelf kunt stellen bij het kiezen van de juiste stoelen voor uw interieur. Daarna kunt u kijken wat bij uw interieur zou passen. Het is altijd een goed idee om de kleur van uw stoelen af te stemmen op de rest van uw interieur. Felgele stoelen in een overwegend donkerbruin interieur past simpelweg niet en zal er negen van de tien keer niet mooi uitzien. Daarnaast kunt u beter geen hypermoderne stoelen kiezen, wanneer uw huis verder traditioneel is ingericht.

moderne-stoelen-interieurarchitect-ken-creemers

Naast de kleurkeuze is het ook belangrijk om te denken aan de materiaalkeuze. Een stoel met een moderne vorm en gehuld in plastic zult u in een ander interieur plaatsen als een stoffen of lederen stoel.

Als u op zoek bent naar een echte designstoel, dan kunt u één van mijn favoriete bedrijven op dit gebied eens opzoeken. Vitra zorgt namelijk altijd voor producten die er kleurrijk en modern uitzien. Ook een merk als Arper produceert en ontwerpt mooie en moderne meubels.

eetkamerstoelen-vitra-cr33mers-interieur

Als interieurarchitect kom ik vaak voor de keuze van stoelen te staan. Ik hoor echter ook graag wat u vindt en waar u op let bij het kopen van de juiste stoelen. Laat daarom hieronder een berichtje af.

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Stoelen – welke stoel past in welk interieur?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.