Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Strakke belijning staat centraal in een modern interieur: casestudy project Kotem

strakke belijning

Ook deze week neemt Ken Creemers van interieurbureau CR33MERS u graag mee op virtueel bezoek bij één van zijn vele afgeronde projecten. Met trots stelt hij u het project in Kotem voor, waar een strakke belijning het verschil maakt. Hier volgt het relaas van een project, dat ondanks een aantal opgelegde beperkingen, toch een groot succes werd.

strakke belijning

Bron: CR33MERS

Wat is er allemaal gebeurd?

Deze klanten contacteerden Ken omdat ze bepaalde ruimtes in huis wilden renoveren. In eerste instantie werd gedacht aan een verbouwing van de woonkamer, eetkamer en het bureau. Verder wilden de eigenaars ook een nieuwe, mooie vestiairekast in de hal, met de ruimte voor schoenen. In de woonkamer was een moderne haard een absolute must.

Ken zelf raadde het koppel ook aan om de keuken aan te passen, maar die boot werd afgehouden. Tijdens het ontwerpen zelf stelde onze interieurarchitect vast dat een aanpassing van de keuken bijna noodzakelijk was om de eenheid van het interieur te garanderen. Hij maakte twee ontwerpen klaar: ééntje met en een ander zonder aangepaste keuken. Na het zien van de plannen was de vrouw des huizes overtuigd: de keuken werd gerenoveerd en zo kon Ken een unitair design garanderen voor de woning.

Naar goede gewoonte werden de kamers helemaal onder handen genomen. Enkel de vloeren bleven behouden, omdat de eigenaars dit erg graag wilden. Een kleine beperking die werd opgelegd, maar die uiteindelijk een troef blijkt te zijn. Het heeft er ook voor gezorgd dat Ken creatief moest omspringen met de geplande verbouwingen in de keuken. Zo werd er daar een muurtje uitgebroken en op die plek werd dan het keukeneiland geïnstalleerd. Op die manier kon de vloer gewoon blijven liggen zonder breekwerk en moesten er ook geen tegels bijgelegd worden.

strakke belijning

Bron: CR33MERS

Hoe zit het met de materialen en de details?

Het is algemeen geweten dat CR33MERS graag werkt met duurzame en kwalitatieve materialen, die in de gekende moderne interieurstijl passen. Daarom werd ook bij dit project gekozen voor Corian® als materiaal voor het keukentablet. Voor de kasten en meubels werd MDF met een matstructuurlak gebruikt en eikfineer moest voor een warme toets zorgen.

Maar ook in dit ontwerp zorgden de details voor de finishing touch. Er werden nieuwe gordijnen gehangen en de accentmuren kregen een modern behangpapier in plaats van een likje verf. Maar hetgene dat het interieur toch helemaal af maakt, is de indirecte verlichting. Credits aan de mensen van Kreon die een uitstekend lichtplan hebben opgesteld. Uiteindelijk hebben de klanten ook zelf de verlichting gekozen die het best bij hun nieuwe interieur paste.

strakke belijning

Bron: CR33MERS

Strakke belijning in de kijker

Zoals op al zijn projecten, is ook Ken op dit project erg trots. Als belangrijkste punt haalt hij hier de strakke, moderne belijning aan. Vooral in de keuken komt die erg goed tot uiting. Maar ook de doorgang naar de berging is erg speciaal: de deur van deze berging is verwerkt in de kastenwand, met een strak en mooi geheel tot gevold. Zo kon er ook extra ruimte gecreëerd worden.

Na de verbouwingswerken oogt de woning rustiger, vooral ook veel lichter en ook de akoestiek is verbeterd. Alles steekt in een fris, nieuw jasje en er heerst een nieuwe dynamiek in het pand. En prachtig staaltje design, waarmee ook de eigenaars bijzonder blij zijn.

Ook zin in een nieuw interieur? Contacteer CR33MERS. Vergeet ook zeker niet onze webshop te bezoeken!

strakke belijning

Bron: CR33MERS

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Strakke belijning staat centraal in een modern interieur: casestudy project Kotem

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.