Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

De tafellamp: hoe kiest u de juiste lamp voor uw interieur?

Moderne tafellamp

Een tafellamp, of een kastlamp zo u wilt, is een echte sfeerbrenger. Zeker in deze tijd van het jaar, waarin de avond al vroeg valt. Zo’n lampen dienen niet (altijd) om een specifiek voorwerp te verlichten, maar zijn een aanvulling op de centrale lichtbron. Een paar voorbeeldjes: In uw hall fungeert ze als een soort van verwelkoming voor uw gasten, in uw woonkamer verlicht ze uw zithoek en bij de TV zorgt ze voor net dat tikkeltje extra sfeer. Of dat zou zo toch moeten zijn. Enkel de geschikte tafellamp vervult de rol die u voor haar in gedachten heeft perfect. U dient dan ook een aantal vragen te stellen, alvorens over te gaan tot een aankoop.

Tafellamp modern landelijk

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Welke sfeer wil ik creëren?

Het is belangrijk om op voorhand even na te denken over welke sfeer u precies wil krijgen met uw tafellamp. De vorm en soms ook het materiaal van uw lamp hang hier vanaf. Tafellampen hebben in de meeste gevallen en lampenkap die uit stof, papier of zelfs hout kan bestaan. De lampenkap kan ook bepaalde patronen hebben die een invloed hebben op het licht dat uw lamp geeft. Wilt u graag een gelijkmatig en gespreid wit licht, dan kiest u best voor een lamp met een gewone lampenkap een een opalen lichtbron. Is uw oog gevallen op een prachtexemplaar met geperforeerde patronen of gewoon een open design, dan zorgt een heldere lichtbron voor mooie special effects op uw muren en plafonds.

Soms kan het ook handig zijn om een bepaalde voorwerp op uw kast toch een beetje uit te lichten binnen uw interieur. Of u bent een fervent lezer en u doet dat het liefst in uw comfortabele sofa. Dan is het handig om een in de hoogte verstelbare tafellamp aan te schaffen. Op die manier kan u de lichtbron aanpassen aan uw specifieke noden van het moment. Achteraf kan u dit met een simpele handeling terug corrigeren.

 

Kan ik mijn lamp dimmen?

Niet onbelangrijk als we het hebben over sfeer. Soms kan het aan te raden zijn om de lichtsterkte aan te passen aan de gelegenheid. En dan is het altijd handig als u uw tafellamp(en) kan dimmen. Ook als u geopteerd hebt voor een wat sterkere lichtbron, is een dimbare lamp ideaal. Op die manier kan u toch de sterkte van uw lamp aanpassen aan uw noden. Niet alleen in de woonkamer een goed idee, maar zeker ook in de slaapkamer. U wilt misschien nog een paar bladzijden lezen in uw spannende thriller, maar uw partner wil graag slapen. Dan is een te sterke lamp niet aangenaam. Even dimmen en dat probleem is ook van de baan.

 

Past de tafellamp bij mijn interieur?

Moderne tafellamp

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Last but not least, is het uiteraard van belang dat u een lamp kiest die bij de rest van uw interieur staat. Veelal gaat u dan kijken naar de kleur en de vorm van uw lamp. Wilt u een creatieve toets in uw moderne interieur, ga dan voor een kleurrijke tafellamp met een alternatieve vorm. Heeft een strak modern interieur, kies dan ook voor een minimalistische designlamp al dan niet gecombineerd met een wit of geelachtig licht. Heeft u een andere landelijk interieur dan kan u opteren voor lamp in pastel- of aardetinten met een stoffen lampenkap. Of u kan aan de hand van uw lamp een accent geven aan uw interieur. Hiervoor kiest u een lamp met een felle kleur die bijvoorbeeld hetzelfde is als de sierkussens of de accentmuur.

 

Wil u graag meer weten over de ideale tafellamp? Ik adviseer u hierover graag!

Landelijke tafellamp

Bron: Geïnspireerd door Pinterest

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “De tafellamp: hoe kiest u de juiste lamp voor uw interieur?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.