Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Tafellampen: waar moet u op letten?

tafellampen-ikea-interieurarchitect-ken-creemers

Voor elk interieur zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft tafellampen. Waar moet u op letten? Interieurarchitect Ken Creemers van CR33MERS geeft u uitleg over een aantal factoren waar u op moet letten.

Passen de tafellampen bij mijn interieur?

De meest voor de hand liggende aspecten van een tafellamp zijn de kleur en de vorm. Wilt u een creatief ogend interieur creëren? Dan kunt u het beste gaan voor kleurrijke tafellampen met alternatieve vormen. Wilt u echter een modern en trendy design bereiken met uw inrichting en uw tafellamp? Dan is het van belang om te kiezen voor tafellampen die minimalistisch en strak van vorm zijn en een wit/geel licht geven.

Wat voor soort licht wil ik hebben?

Het is belangrijk om te bedenken welke sfeer u wilt creëren met uw tafellampen. Als u gelijkmatig en gespreid licht wilt en u heeft een gewone lampenkap of lamp, kies dan voor een opalen lichtbron. Heeft u echter een lampenkap of lamp met geperforeerde patronen of een lamp met een open design, en u wilt een bepaald effect creëren op plafonds en muren? Kies dan voor een heldere lichtbron.

tafellampen-interieur-architect-ken-creemers-cr33mers

Tafellamp die goed past bij het interieur

Is de tafellamp in hoogte verstelbaar?

Op sommige momenten is het handig om een in hoogte verstelbare lamp te hebben. In dat geval moet u letten of dit mogelijk is bij de tafellampen die u wilt kopen. Hetzelfde geldt in principe voor verstelbare lamparmen. Soms is het handig om het licht op een bepaald object te richten. Let hier op als u een tafellamp aanschaft.

Dimbaarheid van tafellampen

Een ander aspect waar u op moet letten is of uw tafellamp dimbaar is. Dit kan handig zijn wanneer u net even wat minder licht wilt in uw woon- of slaapkamer om bijvoorbeeld te lezen of sfeer te creëren.

Heeft u nog tips bij het aanschaffen van tafellampen?

tafellampen-ikea-interieurarchitect-ken-creemers

Lichte tafellamp van Ikea. Deze specifieke tafellamp kan draadloos smartphones en tablets opladen

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Tafellampen: waar moet u op letten?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.