Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Tapijt: elementen in uw woonkamer verbinden door tapijt

Een tapijt brengt extra detail in uw woonkamer. Daarnaast zorgen tapijten ervoor dat u bepaalde onderdelen van een ruimte met elkaar kunt verbinden. Interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) legt uit hoe dit zit.

Tapijt in alle kleuren en vormen

In een eerder artikel schreef ik al eens eerder over het leggen van tapijt. Daarbij noemde ik een aantal voordelen en nadelen van tapijt. Het grote voordeel van tapijt is het zachte, warme en comfortabele gevoel dat ze geven. Het nadeel is dat tapijt meer aandacht en onderhoud vergt dan bijvoorbeeld houten vloeren.

tapijt-ideale-tapijtafmeting-creemers-interieur

In dit blog van vandaag wil ik nog wat meer eigenschappen opnoemen. Ik wil het specifiek hebben over de mogelijkheid om elementen in uw woonkamer te verbinden met elkaar.

Elementen verbinden

Het is niet zozeer een eigenschap, maar wel een leuke bijkomstigheid. Met tapijt is het namelijk mogelijk om elementen in uw huiskamer met elkaar te verbinden. Tapijt voegt daarnaast extra kleur en textuur toe. Dit zorgt ervoor dat tapijt voor elke woonkamer een meerwaarde is.

Om dit voorbeeld duidelijk te illustreren, ziet u hieronder een voorbeeld van een woonkamer die ik ingericht heb. U kun zien dat ik goed gebruik heb gemaakt van het tapijt dat op de grond ligt.

tapijt-interieur-concept-binnenhuisarchitect-Ken-Creemers-renovatie-Bocholt12

Op de foto vòòr de renovatie kunt u zien dat de woonkamer bestaat uit een inrichting die er nogal chaotisch en onsamenhangend uitziet. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende meubels en voorwerpen. Hoewel het aantal gebruikte kleuren meevalt, is het duidelijk dat er weinig is nagedacht over de kleuren.

In de foto na de make-over ziet u een opgeruimd interieur met een duidelijke stijl die door de hele woonkamer hetzelfde is. Daarnaast ziet u het tapijt op de grond. Dit zorgt voor een verbindingspatroon tussen de grote bank en de leeshoek (vooraan de foto). Het zorgt daarmee voor meer eenheid in uw interieur.

Heeft u een apart kleed of tapijt in uw woonkamer?

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Tapijt: elementen in uw woonkamer verbinden door tapijt

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.