Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Tapijt leggen: voordelen en nadelen en waar u op moet letten

perletta-structures-mix-ken-creemers-interieurspecialist

Een tapijt leggen is precisiewerk. Daar gaat voorbereiding aan vooraf, maar het is zeker de moeite waard. Wat zijn de voor- en nadelen van tapijt vloeren? En waar moet u op letten bij het leggen van tapijt? Interieurarchitect Ken Creemers legt het uit.

Voordelen en nadelen van tapijt

Het grootste voordeel van tapijten wat mij betreft is de zachte, warme en comfortabele feeling die ze geven. Daarnaast zijn tapijten ook erg divers en zijn er meerdere stijlen mogelijk. Een goed voorbeeld daarvan is de Structures Mix van Perletta waarvan CR33MERS verdeler is. Het bedrijf Perletta mengt verschillende texturen wat een subliem resultaat oplevert. Een ander voordeel is dat tapijten ook geluidsisolatie en warmteisolatie aanbieden. Tot slot is het voor u wellicht handig dat tapijten niet glad zijn, waardoor er minder ongelukken plaatsvinden.

Het nadeel is dat tapijten meer onderhoud vergen dan bijvoorbeeld houten vloeren. Daarnaast wordt gedacht dat mensen met allergieën last krijgen van een tapijten vloer, maar in onderzoek heeft uitgewezen dat een natuurlijk wollen tapijt net al het stof in de ruimte opslorpt! Het enige dat U dus hoeft te doen is regelmatig het tapijt te stofzuigen.

perletta-structures-mix-ken-creemers-interieurspecialist-tapijt

Waar u op moet letten bij tapijt vloeren

In principe heeft u jarenlang plezier aan een tapijt. Daarbij dient u wel rekening te houden met de manier waarop u uw tapijt legt. Wij raden u in principe aan om het werk over te laten aan een professional. Ken Creemers zal u bijvoorbeeld helpen met de juiste kleuren, materialen en vooral de vorm en maat. Carpet Sign is een goed voorbeeld van een bedrijf dat maatwerk levert in elke kleur en vorm, hoe abstract het ook moge zijn. Wilt u het toch zelf doen, houdt dan rekening met de volgende tips:

1) Het tapijt dient bij het uitpakken eerst te acclimatiseren. Zo voorkomt u dat het krimpt en rekt na verloop van tijd.

2) Uw dekvloer moet compleet vlak zijn en gelijkmatig lopen. Daarnaast mag er absoluut geen vlekken, vuil of vocht op zitten, omdat dit de levensduur van uw tapijt negatief beïnvloedt. Het tapijt is zo goed als de dekvloer die er onder ligt.

3) U dient rekening te houden met de legrichting. Tegen de vleug in (richting waarin het poolgaren ligt) is de kleur voller. Tapijtbanen moeten voor het mooiste effect altijd in de goede richting liggen.

caméléon-tapijt-interieurarchitect-ken-creemers

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

0 reacties op “Tapijt leggen: voordelen en nadelen en waar u op moet letten

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.