
Bij de verbouwing of inrichting van uw keuken zoekt u ongetwijfeld naar een bijzondere toets voor uw keukenblad. Onlangs ontdekte ik terrazzo of granito (niet te verwarren met graniet!), een bijzonder mooi materiaal. Het bestaat uit gebroken natuursteen of marmer. Minder geschikt voor een modern en strak interieur, maar zeker een toegevoegde waarde in een landelijke of klassieke keuken.
Materiaal met een verhaal
Voor de oorsprong van terrazzo reizen we naar Italië. Het materiaal werd er 500 jaar geleden toevallig ontdekt en is sindsdien een vaste waarde in de interieurs. Je ziet terrazzo er voornamelijk in vloertegels, maar tegenwoordig zijn er ook andere toepassingen, zoals keukenbladen.
Wat terrazzo zo bijzonder maakt, is de combinatie van cement met stukjes marmer en natuursteen. Tijdens de productie worden deze materialen met elkaar vermengd en in een mal gegoten. Het resultaat is een harde en duurzame steen, met de luxueuze uitstraling van marmer.
(Bron foto links: terrazzoruesink)
(Bron foto midden: Pinterest)
(Bron foto: merckxinteriors)
Terrazokeukenblad: voor- en nadelen
Elk materiaal heeft voor- en nadelen, dus ook terrazzo.
Ik som ze graag even voor u op, zodat u een gerichte keuze maakt.
De voordelen:
- hard
- waterdicht
- natuurlijke uitstraling
De nadelen:
- warmtegevoelig (gebruik dus zeker onderzetters voordat u de warme pannen op het keukenblad plaatst)
- gevoelig voor zuren
- gevoelig voor vlekken en beschadigingen (te voorkomen als u milde reinigingsmiddelen gebruikt)
Wilt u ook graag een terrazokeukenblad in uw keuken? Neem vrijblijvend contact op voor advies.
Is een terrazokeukenblad niet wat u zoekt? Lees dan meer over andere mogelijke materialen:
Comment Section
0 reacties op “Terrazokeukenblad: Italiaanse luxe in uw keuken!”