Vragen over interieuradvies?
Stel ze!

Page content

Behangen – veelgestelde vragen en handige tips

Als u voor het eerst behangt, kunt u ongetwijfeld tips gebruiken om goed te behangen. Daarom zet interieurarchitect Ken Creemers uit Bree (Limburg) vandaag een aantal veelgestelde vragen op een rijtje en daarbij de bijbehorende tips voor een mooi behang.

Verven of behangen

Voordat we beginnen met de tips voor behangen, wil ik jullie er op wijzen dat ik al eens eerder schreef over behangen. In dat artikel schreef ik over de verschillen tussen verven en behangen. Het werd duidelijk dat behangen zorgt voor een betere uitstraling en een warme sfeer ten opzichte van verven.

Veelgestelde vragen over behangen

Bij beginners ontstaat altijd wat onduidelijkheid wat betreft een aantal aspecten van het behangen. Daarom zet ik hieronder enkele veelgestelde vragen en vaak voorkomende problemen op een rijtje:

Kan ik direct gaan behangen?

Dit is afhankelijk van de muur waarop u behangpapier wilt plakken. Om behangpapier goed op te hangen, is het belangrijk dat de muren helemaal vlak zijn. Daarbij is het tevens belangrijk dat er geen gaten of andere beschadigingen aanwezig zijn op de muren. Behang heeft een goede ondergrond nodig om er mooi uit te zien. Let hierbij vooral op dat de muur schoon en glad is. Zo kunt u het behangpapier een stuk makkelijker aanbrengen.

Wat moet ik inlijmen?

Er zijn meerdere soorten behang. Elk hebben ze een aparte manier om aangebracht te worden. Zo moet het papierenbehang direct ingelijmd worden. Vervolgens moet u het laten inwerken en op de muur plakken.

Bij vliesbehang gaat het anders. Daarbij moet u de muur inlijmen en het behang er vervolgens direct opplakken. Hetzelfde geldt voor glasweefselbehang.Behangen Arte-International
(Bron foto’s: Arte International)

Welke lijm heb ik nodig bij behangen?

Het behangen van papierenbehang en vinylbehang doet u met lijm voor normaal tot zwaar behang. Hetzelfde geldt voor vlakvinyl en schuimvinyl; u heeft daarbij lijm voor zwaar behang nodig. Voor vliesbehang bestaat speciale vliesbehanglijm die u dient te gebruiken.

Heeft u nog vragen wat betreft behangen? Ik antwoord uw vragen graag.

Behangen arte international
(Bron foto’s: Arte International)

Laat een bericht achter met jouw mening!

Comment Section

2 reacties op “Behangen – veelgestelde vragen en handige tips


Door pim op 16 mei 2018

Ik vind behang ook mooi maar ik maak me er zorgen over hoe ik dat gaat wanneer mijn huis moet opleveren. Ik wil geen lelijke lijmresten. Heb je daar ook tips voor?


Door Marie op 28 augustus 2018

Let inderdaad op de ondergrond. Deze moet helemaal perfect glad zijn, anders zie je dit en dat is niet mooi. Ook zorg ik altijd dat kleine gaatjes of oneffenheden weg worden gewerkt. Zo ziet mijn behang er altijd mooi uit!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.